13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎn arest pentru raporturi sexuale cu două surori minore

În arest pentru raporturi sexuale cu două surori minore

Instanţele de judecată au menţinut arestul preventiv faţă de un bărbat de 68 de ani, din comuna doljeană Verbița. Acesta este acuzat că, vreme de doi ani, a întreținut relații sexuale cu două surori minore, de 14 și 16 ani. Fata de 16 ani a rămas însărcinată și a născut în urmă cu un an. Bărbatul de 68 de ani a fost arestat preventiv în iunie, la propunerea procurorilor DIICOT.

Procurorii DIICOT au explicat că bărbatul a întreţinut raporturi sexuale cu cele două minore în perioada 2017-2019. Anul trecut, fata de 16 ani a născut un copil.
”În cauză s-a stabilit faptul că inculpatul a întreținut în mod repetat, în perioada 2017 – 2019, raporturi sexuale cu două persoane vătămate minore, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, surori. În urma actelor sexuale, minora de 16 ani a rămas însărcinată şi a dat naştere unui copil, care în prezent are vârsta de un an”, au explicat anchetatorii.

După audieri, bărbatul a fost reținut de anchetatori. Pe 22 iunie a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare.
„Admite propunerea DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la inculpatul G.I. Dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I. pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 22.06.2020 până la data de 21.07.2020”, se arată în hotărârea instanței.
Bărbatul de 68 de ani este cercetat pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată.

În arest pentru raporturi sexuale cu minori

Mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă pe data de 14 iulie.
Ulterior, inculpatul a formulat o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu. Pe 29 iulie, instanţa i-a respins acţiunea ca nefondată. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată, fără succes însă, la Curtea de Apel Craiova.
Mai departe, pe 7 august, instanţa a dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest.

„Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul G.I., măsură dispusă prin încheierea nr. 104 din data de 22.06.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, formulată de către inculpat prin apărător”, se arată în hotărârea instanţei.

A urmat o altă contestaţie, care a fost respinsă ca nefondată de Curtea de Apel Craiova.

Actul sexual cu un minor

Potrivit Codului Penal, raportul sexual comis cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani. Când fapta este comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 și 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influența sa asupra victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS