11.2 C
Craiova
miercuri, 22 septembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentMehedinți: Doi soți, cercetați pentru trafic de minori

Mehedinți: Doi soți, cercetați pentru trafic de minori

-

Doi soți din Drobeta-Turnu Severin sunt cercetați pentru trafic de persoane și trafic de minori după ce ar fi exploatat prin muncă și obligarea la practicarea cerșetoriei două fete și două femei.

Polițiștii B.C.C.O. Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinţi și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. au efectuat o percheziție domiciliară, în Drobeta Turnu Severin, la locuințele a doi soți, o femeie, de 28 de  ani și un bărbat, de 41 de ani, bănuiți de trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017-2020, cei doi ar fi adăpostit și exploatat prin supunerea la executarea unor munci sau aservire, precum și prin obligarea la practicarea cerșetoriei în Italia, două fete minore, în vârstă de 10 și 14 ani și două femei, în vârstă de 37 și 47 de ani.

Victimele au fost salvate și predate reprezentanților D.G.A.S.P.C. Mehedinți.

De asemenea, au fost identificate mai multe victime ale infracțiunii de camătă, săvârșită de aceleași persoane.

Urmare a probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinți a dispus măsura reținerii față de femeie, iar față de soțul acesteia, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Reținuta va fi prezentată, în cursul zilei de astăzi, Tribunalului Mehedinți, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și camătă.

Acțiunea s-a derulat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, iar la activități au participat și jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vaccinarea antiCovid va trebui să devină obligatorie pentru anumite...

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vaccinarea anti-COVID-19...

ȘTIRI GdS