19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎnchisoare pentru un şofer care a lovit două persoane şi a fugit

Închisoare pentru un şofer care a lovit două persoane şi a fugit

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelul formulat de un bărbat de 31 de ani, din Podari, condamnat la trei ani de închisoare pentru vătămare corporală din culpă. Pe scurt, în august 2016, bărbatul s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident în urma căruia au fost răniţi doi tineri. Accidentul a avut loc în comuna doljeană Ţuglui. Şoferul a părăsit locul accidentului şi a fost găsit de poliţişti la o rudă din comună.

Anchetatorii au reţinut că, în noaptea de 10 august 2016, în timp ce conducea un Fiat Doblo, inculpatul a pierdut controlul direcţiei şi a părăsit şoseaua. Maşina scăpată de sub control s-a oprit într-o bancă, pe care se aflau patru persoane. În urma impactului a fost rănită grav o tânără de 18 ani, care a fost prinsă între bancă şi maşină. Un băiat de 14 ani a suferit leziuni care nu i-au pus viaţa în pericol.

Anchetatorii au mai stabilit că şoferul a fugit de la locul accidentului. Acelaşi lucru l-a făcut şi pasagerul din maşina condusă de doljeanul de 31 de ani.

Închisoare pentru un şofer care a lovit două persoane şi a fugit.

„Conducătorul autoturismului nu a fost găsit la fața locului de către organele de poliție, fiind identificat în jurul orei 00.10 , la aproximativ o oră după producerea accidentului rutier la domiciliul mătușii sale, situat la o distanță de 400 – 500 metri de locul accidentului“, au precizat anchetatorii.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A refuzat să ajute victima accidentului

În faţa anchetatorilor, inculpatul a susţinut că a fugit de frica persoanelor care se strânseseră la locul accidentului. A fost contrazis însă de declaraţiile martorilor.
„Din depoziția inculpatului a reieșit că, anterior producerii accidentului, a sesizat că pe banca respectivă se aflau mai multe persoane, însă nu a observat că ulterior producerii impactului a rămas imobilizată persoana vătămată. A menţionat că la fața locului se strânseseră mai multe persoane care adresau amenințări la adresa conducătorului autoutilitarei (…). Declarațiile inculpatului potrivit cărora a fugit de la locul producerii accidentului de teama persoanelor care se strânseseră sunt nesincere și urmează a fi înlăturate, fiind combătute de depozițiile martorilor oculari, potrivit cărora inculpatul a părăsit locul accidentului imediat după impactul produs, fără a fi prezente alte persoane, acesta refuzând să acorde ajutor persoanei vătămate care rămăsese imobilizată“, au mai susţinut anchetatorii.

Prima condamnare, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

În toamna anului 2016, procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Tot atunci, anchetatorii au dispus formarea unui nou dosar, în care inculpatul a fost acuzat de vătămare corporală din culpă.

În noiembrie 2016, Judecătoria Craiova a dispus condamnarea bărbatului la doi ani și şase luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa a rămas definitivă în martie 2017. Dosarul de vătămare corporală din culpă a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova în februarie 2018. În decembrie 2019, instanţa a dat o primă sentinţă în acest dosar. De data aceasta, bărbatul a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare. Instanţa a revocat suspendarea primei pedepse, cea de doi ani şi jumătate de închisoare. După contopirea cu pedeapsa de un an şi şase luni, inculpatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.
A urmat apelul, iar marţi, pe 7 iulie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Judecătorii craioveni au respins acţiunea inculpatului, aşa că acesta va executa cei trei ani de închisoare.

Despăgubirile

Instanţa a dispus ca societatea de asigurări la care inculpatul avea poliţa RCA să achite suma de 3.810 lei Spitalului de Urgenţă Craiova. Spitalul „Carol Davila“ Bucureşti trebuie să primească suma de 26.570 de lei.
Tânăra rănită grav urmează să primească 20.000 de lei drept daune materiale şi 150.000 de euro cu titlu de daune morale. În plus, victima accidentului va primi o sumă lunară în cuantum de 50% din salariul minim net pe economie în România, începând cu data faptei. La apel, instanţa a majorat cuantumul daunelor morale pentru tânăra rănită grav la suma de 1.207.500 de lei.

Închisoare pentru un şofer care a lovit două persoane şi a fugit

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de marţi, bărbatul condamnat a fost ridicat de poliţişti şi dus în penitenciar. „Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Bucovăț au identificat un bărbat de 31 de ani, din Podari, pe numele căruia instanța de judecată a emis un mandat de trei ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cel în cauză au fost încarcerat în penitenciar“, au transmis oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS