27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExplozie puternică la o uzină de artificii în Turcia

Explozie puternică la o uzină de artificii în Turcia

-

O explozie puternică a avut loc la o fabrică de artificii din districtul Hendek din provincia Sakarya din vestul Turciei. Potrivit bianet.org, cauza exploziei nu a fost încă identificată. În cea mai recentă declarație despre incident, la 2.30 p.m. astăzi, președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat că, în timp fabrică erau 189 de angajați. 74 dintre ei au fost răniți, unul fiinf în stare gravă. Erdoğan a mai spus că două persoane și-au pierdut viața. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat anterior că, în timp ce 2 persoane și-au pierdut viața în explozie, 73 de persoane au fost rănite.

Explozia, descrisă de serviciile de urgenţă drept ”accident industrial”, s-a produs în cursul dimineţii în oraşul Hendek, în nord-vestul Turciei.

O imensă ciupercă de fum alb s-a ridicat sute de metri în aer în timp ce se auzeau exploziile produse de focurile de artificii în interiorul uzinei.

Conform martorilor citaţi de mass-media turce, suflul exploziei a fost resimţit pe o rază de circa 50 de kilometri, unii localnici crezând că este vorba despre un cutremur.

Intervenţia echipajelor de urgenţă este complicată de exploziile care continuă să se succeadă.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a trimis trei miniştri la faţa locului, fapt ce arată îngrijorarea autorităţilor faţă de acest incident.

În aceeaşi uzină au mai avut loc două explozii, în anii 2009 şi 2014, soldate împreună cu doi morţi şi circa 40 de răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Economedia: Miza alegerilor locale – ce bugete gestionează primarii...

România organizează duminică, 9 iunie, alegeri locale (alături de...

ȘTIRI GdS