16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă centre de plasament din Buzău, declarate focare COVID-19

Două centre de plasament din Buzău, declarate focare COVID-19

Două centre de plasament din judeţul Buzău au fost declarate focare COVID-19 de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după depistarea a şase cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaţilor, potrivit opiniabuzau.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Buzău citat de Agerpres, la Complexul de Servicii Comunitare Beceni au fost înregistrate 3 îmbolnăviri, iar la Complexul de Servicii nr. 8 au fost confirmate 3 cazuri de îmbolnăvire, toate în rândul personalului. Toate persoanele confirmate cu coronavirus sunt spitalizate.

Medicul epidemiolog Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău a menţionat că situaţia din cele două centre va fi monitorizată în continuare.

„În cadrul controalelor medicale programate am descoperit din nou persoane infectate COVID la două dintre centrele de plasament, e vorba de Centrul Beceni şi Centrul nr. 8 din Buzău. Fiecare unitate are înregistrate trei îmbolnăviri, ceea ce ne obligă să declarăm focar în fiecare locaţie, asta neimpunând alte măsuri de precauţie întrucât ele există deja şi se aplică şi anume: portul echipamentului corect şi permanent de protecţie, distanţarea socială şi triajul epidemiologic la intrarea în tură, situaţie care ne-a şi demonstrat că suntem în măsură să depistăm din vreme orice persoană infectată şi să o retragem din colectivitate. Focarele declarate nu înseamnă decât că noi vom fi mult mai atenţi în aceste direcţii şi vom vedea şi la momentul la care se va începe şi testarea colectivităţii, a asistaţilor respectiv, dacă vom avea sau nu surprize”, a declarat dr. Carmen Scântei.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, în județ în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 25 de persoane. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 1 an şi 83 de ani şi au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Potrivit sursei citate, de la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate 467 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS