12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPedeapsă cu suspendare pentru şantajarea fostei iubite

Pedeapsă cu suspendare pentru şantajarea fostei iubite

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au hotărât să condamne la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare un craiovean de 37 de ani, acuzat de comiterea a trei infracţiuni de şantaj. Anchetatorii au reţinut că bărbatul şi-a şantajat fosta iubită, dar şi alte două persoane, una fiind tatăl fostei iubite. Acelaşi inculpat a fost condamnat definitiv în 2010 într-un dosar asemănător. În acest dosar, inculpatul l-ar fi ameninţat în repetate rânduri pe tatăl fostei iubite. În final, i-a tăiat cauciucurile maşinii, după care l-a împuşcat cu un pistol cu bile. Pentru aceste fapte, inculpatul a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, tot cu suspendare.

Procurorii craioveni au explicat că faptele din acest dosar au fost comise în vara anului trecut. Asta după ce craioveanul de 37 de ani s-a despărţit de partea vătămată.

„Parchetul a reținut că acesta a avut o relație cu partea vătămată Ț.O., care s-a încheiat în cursul anului 2019. Inițial, după momentul încheierii relației dintre aceștia, inculpatul a trimis mai multe mesaje amenințătoare la adresa persoanei vătămate, motiv pentru care aceasta și-a schimbat numărul de telefon și a blocat accesul inculpatului pe rețelele de socializare. În continuare, văzând că persoana vătămată i-a blocat atât posibilitatea de a-i trimite mesaje scrise pe telefon, cât și cea de a transmite mesaje pe rețeaua Facebook, inculpatul B.A. a încercat să contacteze diverse prietene ale acesteia, prin intermediul cărora să transmită același gen de amenințări către persoana vătămată, de data aceasta pentru a o constrânge să îi remită suma de 10.000 de lei“, au reţinut anchetatorii.

„Mâine seară îți dau foc la casă dacă nu mă sună!“

Anchetatorii au dat câteva exemple trimise de inculpat unei tinere, prin care încerca să ia legătura cu fosta prietenă.
„Dacă nu mă sună azi să nu zici că nu ți-am zis, eu vreau să știu dacă e de acord cu ce am vorbit eu cu ea. Tu nu ai nicio valoare decât să transmiți. Dacă nu mă sună ea, eu nu te mai caut, dar esti dușmanul meu pe viață“.
„Mersi, sper să faci alegerea bună dacă nu zii lu tatal tău să parcheze în seif la bancă maşina“.
„2 zile mâine seară îți dau foc la casă dacă nu mă sună“.
„O să-i scot ochii lu sclavul ala de ta-tu şi lu purceaua aia de mă-ta, o să-ţi bat toată familia“.
„E ultima șansă pe care ți o dau şi ţie. Data viitoare îţi explodează și maşina și casa de la etajul 2“, sunt câteva dintre mesajele trimise de inculpat.

Bărbatul a fost prins de poliţişti în apropierea locuinței persoanei vătămate, la volanul unui autoturism staționat. În maşină, poliţiştii au descoperit un cuțit și un box metalic, dar și mai multe telefoane mobile și cartele telefonice.

De la ameninţări la distrugere

Procurorii craioveni mai susţin că, pe 31 august 2019, inculpatul a tăiat cauciucurile maşinii aparţinând tatălui părţii vătămate.

„Amenințarea inculpatului, transmisă în scopul intimidării persoanei vătămate, nu a rămas în stadiul unei simple afirmații. Acesta s-a deplasat, în data de 31.08.2019, la domiciliul persoanei vătămate, unde (…) s-a ocupat de distrugerea anvelopelor de la autoturismul tatălui persoanei vătămate“, au mai precizat anchetatorii.


În urma anchetei s-a stabilit că inculpatul a transmis mesajele de ameninţare de la patru numere de telefon.
„Din analiza probatoriului administrat s-a constatat că inculpatul a folosit mai multe cartele telefonice pentru a adresa amenințări persoanelor vătămate, în scopul remiterii de către acestea a unor sume de bani, cartele care deveneau inactive la scurt timp după comiterea infracțiunilor“, se mai arată în rechizitoriul întocmit de procurori. De asemenea, anchetatorii au stabilit de pe ce număr de telefon şi la ce dată au fost trimise mesajele de ameninţare.

Pedeapsă cu suspendare la Judecătoria Craiova

Inculpatul a fost trimis în judecată în octombrie, anul trecut. La termenul de pe 18 decembrie, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor în faţa instanţei. „Inculpatul B.A. a recunoscut în totalitate faptele astfel cum au fost reținute în actul de sesizare a instanței, a solicitat ca judecata să se facă numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaște și le însușește“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.

La jumătatea lunii mai, anul acesta, Judecătoria Craiova s-a pronunţat. Inculpatul a fost condamnat pentru comiterea a trei infracţiuni de şantaj. După contopirea pedepselor a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

În plus, inculpatului i-a fost interzis să comunice şi să se apropie de părţile vătămate. De asemenea, inculpatul a fost obligat să achite părţilor vătămate suma totală de 20.000 de lei drept daune morale. Instanţa a luat act că inculpatul a fost arestat preventiv şi la domiciliu de pe 7 septembrie şi a constatat că a încetat măsura arestului la domiciliu.
Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS