3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat pentru şantajarea fostei iubite

Arestat pentru şantajarea fostei iubite

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut şi obţinut arestarea preventivă a unui bărbat de 37 de ani, cercetat pentru comiterea a două infracţiuni de şantaj. Părţile vătămate ar fi fosta prietenă şi tatăl acesteia. Este vorba de craioveanul Andrei Braun, condamnat definitiv în 2010 pentru comiterea mai multor infracţiuni. Atunci, anchetatorii au reţinut că inculpatul l-a ameninţat în repetate rânduri pe tatăl fostei iubite, i-a tăiat cauciucurile maşinii şi, în final, l-a împuşcat cu un pistol cu bile. Pentru aceste fapte, inculpatul a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

Arestat pentru şantajarea fostei iubite.

Procurorii craioveni susţin că îl cercetează pe craioveanul Andrei Braun pentru comiterea a două infracţiuni de şantaj. De altfel, la începutul lunii septembrie, inculpatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova. Pe 13 septembrie, Tribunalul Dolj a respins contestaţia formulată de inculpat, aşa că acesta este cercetat în stare de arest preventiv.
„În cauză se efectuează cercetări faţă de inculpatul B.A. cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de şantaj“, au precizat pentru GdS reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Potrivit unor surse judiciare, inculpatul este suspectat că şi-ar fi ameninţat fosta prietenă că va posta pe o reţea de socializare imagini compromiţătoare dacă nu îi remite o sumă de bani. De asemenea, tatăl fetei ar fi primit mesaje în care era ameninţat cu acte de violenţă.

Fapte asemănătoare în alt dosar penal

În noiembrie 2008, acelaşi Andrei Braun era trimis în judecată într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea mai multor infracţiuni. Anchetatorii au reţinut infracţiuni de ameninţare, distrugere, conducere fără permis, lovire sau port şi uz fără drept de armă neletală.
Procurorii au consemnat în rechizitoriu că, în cursul anului 2008, în mod repetat, Andrei Braun a recurs la acte de violenţă şi violenţă verbală, dar şi ameninţări la adresa familiei fostei prietene.

Andrei Braun a trimis mai multe SMS-uri de ameninţare tatălui fostei prietene. Ulterior, inculpatul i-a tăiat cauciucurile maşinii. Pe 2 octombrie 2008, inculpatul l-a împuşcat pe tatăl fostei prietene cu un pistol cu bile.

Mai departe, pe 26 decembrie, inculpatul a observat o maşină necunoscută la poarta fostei prietene. „A luat un topor din portbagaj şi a lovit de mai multe ori autoturismul marca Opel Vectra, spărgând farurile, geamurile laterale de pe partea stângă, parbrizul şi capota motor“, au reţinut anchetatorii.
Cu câteva zile înainte, inculpatul a aruncat cu benzină peste maşinile tatălui fostei prietene „în scop de intimidare a părţii vătămate“, după cum au mai reţinut anchetatorii.

Condamnat cu suspendare la Curtea de Apel Craiova

Pe 7 iulie 2009, Judecătoria Craiova a dat o sentinţă în acest dosar. Pentru toate infracţiunile comise, inculpatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Instanţa a adăugat un spor de un an, urmând ca Andrei Braun să execute trei ani de închisoare.
Mai trebuie spus că, înainte să fie trimis în judecată, Andrei Braun a fost expertizat psihiatric. Medicii au stabilit atunci că inculpatul a avut discernământul diminuat în perioada săvârşirii faptelor.

Acesta este şi motivul pentru care Judecătoria Craiova l-a obligat să urmeze un tratament medical. Ulterior, la apel, Tribunalul Dolj a redus la doi ani pedeapsa aplicată inculpatului. A urmat recursul la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat în mai 2010. Judecătorii craioveni au luat act despre faptul că o parte dintre părţile vătămate şi-au retras plângerile. De data aceasta, inculpatul a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS