20.5 C
Craiova
marți, 3 august, 2021
Știri de ultima orăEvenimentAnchetă penală la Serviciul de Ambulanță Olt

Anchetă penală la Serviciul de Ambulanță Olt

Procurorii din Slatina au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și încearcă să stabilească cine este responsabil pentru răspândirea COVID-19 în rândul angajaților de la Serviciul de Ambulanță Olt. La sfârșitul lunii mai, 20 de angajați ai Serviciului de Ambulanță Olt au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. După primele cercetări, anchetatorii au stabilit că o angajată a mers la serviciu deși prezenta semne de infectare cu noul coronavirus.

Focarul de la Ambulanța Olt, cel mai mare din județul Olt, a dat deja 25 cazuri în doar o săptămână. 20 sunt angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt (doi medici, cinci ambulanțieri și 13 asistenți medicali). Alte cinci persoane, contacți direcți ai angajaților, au fost confirmați pozitiv. Potrivit DSP Olt, numărul total de contacți direcți ai cazurilor confirmate este de 117.

Potrivit DSP Olt, sursa de infecție ar fi o femeie de 45 de ani, angajată a SAJ Olt. Femeia s-a prezentat pe 18 mai la spitalul din Mioveni, Argeș, cu semne specifice ale infecției cu COVID-19. Femeia lucrează la stația din Slatina și face naveta la lucru de la Mioveni, județul Argeș. 

Tot atunci, DSP Olt a anunțat că s-a dispus efectuarea unui control la SAJ Olt. Din echipa de control fac parte reprezentanți ai DSP, ITM, ISU și Prefectura Olt.

Anchetă penală la Serviciul de Ambulanță Olt

La sfârșitul săptămânii trecute, procurorii din Slatina au precizat că au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Anchetatorii susțin că nu există nici o dovadă care să arate că angajații SAJ Olt ar fi făcut triajul zilnic.

”În perioada 21.05/25.05.2020, Direcția de Sănătate Publică Olt a efectuat o anchetă epidemiologică în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. A identificat 20 de persoane pozitive COVID 19, în contextul în care Serviciul Județean de Ambulanță Olt nu ar fi facut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului. De asemenea, s-a mai constatat că, o salariată a Serviciului Județean de Ambulanță Olt s-ar fi prezentat la lucru începând cu perioada 14.05/15.05.2020, deși prezenta semne clinice de boală, fară ca personalul din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță să se autosesizeze și bară ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18.05.2020 la Spitalul COVID 19 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus”, au precizat anchetatorii.

Acest dosar se află în lucru la Serviciul de Investigații Criminale Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mehedinți: Un bărbat a ajuns la spital în urma...

Poliția Municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată luni seară...

ȘTIRI GdS