11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFost polițist, sub control judiciar

Fost polițist, sub control judiciar

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, ieri, menținerea controlului judiciar față de un fost polițist din cadrul IPJ Dolj. În martie, inculpatul a fost condmanat la la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj anunţau, în toamna anului 2018, reţinerea unui agent principal de poliție. La acea vreme, agentul a fost acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii au susținut că poliţistul a cerut mită pentru a ”aranja” un dosar penal.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iulie 2018, polițistul a pretins şi primit suma de 700 euro şi 100 lei de la membrii familiei unei persoane încarcerate, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat anchetatorii.

Condamnat cu executare la Tribunalul Dolj

Agentul de poliţie a fost arestat preventiv pe 6 noiembrie 2018, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Bărbatul a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii decembrie 2018. Procurorii au reținut infracțiunile de luare de mită, trafic de influență, favorizarea făptuitorului și fals intelectual.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat pe 24 martie. Inculpatul a fost condamnat pentru toate infracțiunile reținute în sarcina sa. După contopirea pedepselor, bărbatul a fost condmanat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Din pedepasa primită se scade perioada petrecută în arest preventiv și la domiciliu(5 noiembrie 2018 – 2 februarie 2020).

Rămâne în continuare sub control judiciar

De asemenea, instanța a dispus menținerea controlului judicar față de inculpat. În plus, s-a dispus confiscarea sumelor de bani care au făcut obiectul infracțiunii de luare de mită.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și a fost atacată cu apel de inculpat și procurori. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova pe 19 mai. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 9 iunie.

Joi, pe 21 mai, judecătorii craioveni au hotărât ca inculpatul să rămână în continuare sub control judiciar.

”Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, inculpatul nu mai lucrează în cadrul Inspectoratului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS