11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȚinut în arest pentru tentativă de omor

Ținut în arest pentru tentativă de omor

Judecătorii craioveni au dispus menținerea arestului preventiv față de un craiovean de 57 de ani, acuzat de tentativă de omor. Inculpatul a fost arestat preventiv în urmă cu aproape un an, iar de atunci nu a mai ieșit din arest. Anchetatorii susțin că inculpatul a înjunghiat un bărbat după o altercaţie izbucnită într-un bar din cartierul Craioviţa Nouă.

Cercetările în acest dosar de tentativă de omor au fost începute în mai, anul trecut. Incidentul în urma căruia un bărbat de 49 de ani a fost înjunghiat a avut loc în seara zilei de 28 mai, după o ceartă izbucnită într-un bar din cartierul Craioviţa Nouă.

Procurorii doljeni spun că scandalul a început după ce un client a susţinut că cei de la masa alăturată i-au furat telefonul mobil.


„În jurul orei 19.15, persoana vătămată s-a ridicat de la masă şi a ieşit în stradă, unde avea autoturismul, iar martorul M. I. a mai rămas câteva momente, până când persoana vătămată a adus autoturismul în faţa localului. În momentul în care a intenţionat să părăsească terasa, martorul M.I. a realizat că nu mai are telefonul mobil şi a început o discuţie contradictorie cu inculpatul şi cu însoţitorii acestuia, cărora le-a reproşat dispariţia telefonului“, au reţinut anchetatorii.

De la reproşuri şi până la tentaivă de omor nu a mai fost decât un pas.

Înjunghiat în fața barului

Procurorii doljeni mai spun că victima a fost înjunghiată cu un cuțit luat de agresor din bar.

„Inculpatul Olaru Marian s-a deplasat în interiorul terasei, spre tejgheaua în spatele căreia se afla grătarul, şi, dintr-un coş, a luat un cuţit, cu care a revenit în stradă, deplasându-se în dreptul portierei din stânga faţă a autoturismului, unde se afla persoana vătămată, căreia i-a aplicat două lovituri cu cuţitul. Persoana vătămată a căzut la pământ, iar inculpatul a revenit pe terasă şi a pus cuţitul folosit la agresiune în coşul din care îl luase“, au mai reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Ulterior, amicul lui Şerban a chemat o ambulanţă, iar bărbatul înjunghiat a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Ținut în arest pentru tentativă de omor

Inculpatul a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar pe 30 mai 2019 a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalului Dolj.

De atunci, instanța de judecată a tot prelungit mandatul de arestare emis pe numele craioveanului de 57 de ani. Același lucru s-a întâmplat și pe 12 mai, când instanța a dispus menținerea arestului preventiv față de inculpat. Hotărârea instanței a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. Marți, pe 19 mai, instanța a respins acțiunea inculpatului ca nefondată. Între timp, în septembrie 2019, inculpatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 4 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS