10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCoronavirus/ Brazilia a depășit Italia la numărul de infectări

Coronavirus/ Brazilia a depășit Italia la numărul de infectări

Numărul de cazuri de coronavirus din Brazilia este, de sâmbătă, mai mare decât cele din Italia. Brazilia se află pe locul al patrulea in lume, fiind depășita doar de SUA, Rusia si Marea Britanie. În SUA, numărul cazurilor a trecut de 1,5 milioane, iar cel al deceselor de 90.000.

Ministerul sănătății din Brazilia a raportat 14.919 de infectări în ultimele 24 de ore, noteză Hotnews. Numărul total al persoanelor infectate este de 233.511. Asta în condițiile în care Brazilia a făcut mult mai puține teste decât SUA, Rusia și Marea Britanie. Până în prezent, în Italia s-au înregistrat 224.760 de cazuri de coronavirus.

Presiunea crește pe președintele Jair Bolsonaro, în condițiile în care doi miniștri ai sănătății și-au dat demisia în ultima lună, în timp ce el sfidează experții în sănătate publică și cere folosirea pe scară largă a unor medicamente netestate.

Foto: cnbc.com

Bolsonaro a criticat extrem de dur măsurile ordonate de mulți dintre guvernatorii statali din Brazilia pentru izolare socială strictă și carantină. Bolsonaro spune că efectul asupra economiei devine insuportabil iar afacerile trebuie să se redeschidă cât mai curânbd posibil.

Guvernul se așteaptă ca Brazilia să aibă cea mai mare scădere economică din ultimul secol.

Testarea la nivel național este mult în urma altor țări, Brazilia procesând pânâ astăzi 735.000 de teste, potrivit Worldometers.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS