12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment8.000 de români au intrat în țară pe la granița cu Ungaria în ultimele 24 de ore

8.000 de români au intrat în țară pe la granița cu Ungaria în ultimele 24 de ore

Poliția de frontieră Română anunță că, în ultimele 24 de ore, au intrat în țară aproximativ 31.800 persoane, cetățeni români și străini. De asemenea, au intrat în țară peste 18.000 mijloace de transport. Numai pe la granița cu Ungaria au intrat în țară 8.000 de persoane.

”În data de 16.05.2020, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 21.200 de persoane şi 11.800 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.000 de persoane cu 6.500 mijloace de transport. Numărul cetătenilor români (mai putin șoferii de automarfare si lucrătorii transfrontalieri) care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei de la frontiera comuna cu Ungaria a fost de aproximativ 8.000”, transmite Poliția de Frontieră.

Toate persoanele care trec granița sunt verificate

Polițiștii de frontieră mai spun că, la intrarea in țară, sunt verificate toate persoanele care se prezintă la control.

”Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată. Prin urmare, în data de 16 mai, pe frontiera de vest, au intrat în tara 8.000 de persoane (izolare), comparativ cu media zilnică a lunii aprilie – 1.500”, au mai precizat polițiștii de frontieră.

Și la ieșirea din țară este necesară efectuare unor formalități de control. Astfel, autoritatile maghiare permit intrarea în Ungaria numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

 – interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19.

 – îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen.

 – prezentarea unor documente care sa ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie. 

În prezent, la granița cu Ungaria, formalitățile de frontieră pentru autoturisme se derulează  prin PTF Nădlac I, PTF Nădlac II și PTF Borș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS