8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE/ Protecția Consumatorului a închis Piața Centrală și Piața Valea Roșie

UPDATE/ Protecția Consumatorului a închis Piața Centrală și Piața Valea Roșie

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a comunicat, astăzi, că a fost suspendată activitatea a două piețe din Craiova. În plus, au fost aplicate amenzi în valoare de 17.000 de lei. Este vorba de Piața Centrală și Piața Valea Roșie.

UPDATE: Reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova au precizat pentru GdS că se va achita jumătate din minimul amenzilor prevăzute de lege. În acest moment este suspendată activitatea halei de lactate din Piața Valea Roșie. În schimb, Piața Centrală Craiova funcționează.

Sancțiunile au fost aplicate de inspectorii ANPC în urma unui control efectuat pe data de 29 aprilie. Gazeta de Sud a prezentat rezultatul verificărilor, însă la acea dată ANPC nu dispusese și suspendarea activității.

”Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislației în vigoare, proprie domeniului, cât și prevederilor Ordonanțelor militare adoptate. Din acest motiv, reprezentanții ANPC au dispus măsura opririi temporare a activității, până la remedierea deficiențelor, a Pieței Centrale și Pieței Valea Roșie din Craiova. Operatorilor economici care le administrează le-au fost aplicate și amenzi contravenționale în valoare de 17.000 lei”, transmite ANPC.

Neregulile găsite în cele două piețe

Reprezentanții ANPC au explicat și de ce au fost dispuse aceste măsuri. Astfel, în cazul Pieței Centrale nu ar fi fost implementate măsurile  de distanțare socială, iar culoarele dintre tarabe nu aveau lățimea prevăzută de Ordonanța Militară nr.3. În plus, nu ar fi fost asigurate substanțe dezinfectante în incinta pieței pentru consumatori și comercianți.

În cazul Pieței Valea Roșie, sancțiunile au fost aplicate pentru abaterile privind desfășurarea activității în spațiul de vânzare și cel de depozitare a lactatelor. Este vorba de condiții igienico-sanitare necorespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS