12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExecutor judecătoresc, judecat în stare de arest preventiv

Executor judecătoresc, judecat în stare de arest preventiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, ca executorul judecătoresc Mihai Drăgoi să fie judecat în continuare în stare de arest preventiv. Bărbatul a fost deferit justiției la începutul lunii februarie. Este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, de la abuz în serviciu şi până la delapidare şi înşelăciune. Prejudiciul adus unui număr de 42 de persoane fizice și juridice este de aproape 2 milioane de euro.

Executorul Mihai Drăgoi a fost arestat în lipsă în martie 2019, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Anchetatorii susțin că inculpatul a primit sume de bani de la persoane interesate de imobile aflate în proceduri de executare. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi cu ocazia înstrăinării unor autoturisme.

„În calitate de persoană fizică, dar folosindu-se de calitatea sa de executor judecătoresc, a determinat unele persoane să-i remită sume importante de bani, cu titlu de preţ/avans pentru bunuri mobile (autoturisme), fără ca, în realitate, să aibă intenţia de a le transfera dreptul de proprietate asupra acestora“, au mai precizat anchetatorii.

De asemenea, inculpatul ar fi achiziţionat două autoturisme în leasing, însă nu a mai achitat ratele. „Prejudiciul total creat de inculpatul D.M. prin activitatea sa infracţională este de 9.170.445 lei (1.918.639 euro). Au fost prejudiciate un număr de 42 de persoane fizice/juridice“, au susţinut procurorii craioveni.

Executor judecătoresc, judecat în stare de arest preventiv

După emiterea mandatului de arestare, Drăgoi a fost dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional. A fost prins în decembrie, la Iaşi. Ulterior, pe 13 decembrie, Curtea de Apel Craiova a confirmat mandatul emis în martie. De atunci, instanța a tot prelungit mandatul de arestare emis pe numele inculpatului.

Același lucru s-a întâmplt și ier, când judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menținerea arestului preventiv față de inculpat.

”Menţine măsura arestului preventiv pentru inculpatul Drăgoi Mihai. Cu contestaţie. Pronunţată în camera de consiliu la data de 14 aprilie 2020”, se arată în hotărârea instanței.

Inculpatul a fost trimis în judecată la începutul lunii februarie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe data de 4 februarie. Dosarul se află în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS