12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMApN a primit încă un lot de izolete produse în România

MApN a primit încă un lot de izolete produse în România

O comisie de recepție formată din specialiști ai Departamentului pentru armamente și ai Direcției Medicale a MApN, a recepționat, ieri, al treilea lot de 35 de izolete de concepție și producție românească. Izoletele au fost preluate de la sediul operatorului economic SC STIMPEX SA.

Potrivit MApN, săptămâna viitoare ar trebui să fie gata încă 20 de izolete.

”Producția acestora va continua și în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către MApN. Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC recepționate vor fi distribuite, prin Direcția medicală, sistemului medical național”, transmite MApN.

Izolete produse în România

Sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2. Aceste sisteme sunt dotate cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Proiectul de cercetare-dezvoltare al acestor izolete a fost derulat de structuri din subordinea Direcției Medicale a MApN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS