9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAu scăpat de autoizolare din neglijența DSP Dolj

Au scăpat de autoizolare din neglijența DSP Dolj

Procurorii craioveni au anunțat, astăzi, întocmirea unui al treilea dosar penal în care sunt vizați angajați ai DSP Dolj. De data acesta, funcționarii sunt acuzați că nu au dispus autoizolarea în cazul unor persoane venite din străinătate.

”Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în perioada 16.03-03.04.2020, funcţionarii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj. Nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19. Din acest motiv, organele de poliţie au fost în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse”, se arată într-un comunicat emis de anchetatori.

În acest dosar au fost reținute infracțiunile de neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. În primele două dosare penale, funcționari din cadrul DSP Dolj sunt acuzați de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS