14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎncă un dosar penal la DSP Dolj

Încă un dosar penal la DSP Dolj

Procurorii craioveni anunță cercetarea unor funcționari din cadrul DSP Dolj, care ar fi dispus scoaterea din carantină a patru persoane. Problema este, spun anchetatorii, că funcționarii DSP nu au așteptat rezultatele testelor pentru COVID-19. La câteva zile după ce au ieșit din carantină, cele patru persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19. Între timp, au intrat în contact cu mai multe persoane.

Acest dosar a fost înregistrat ieri, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Infracțiunile reținute de anchetatori sunt abuzul în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

”Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în data de 28.03.2020, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au dispus scoaterea din carantină a numiţilor G.M., G.P., G.P.I și C.C., fără să se fi aşteptat rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării, în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul COVID -19.

 Ulterior, în data de 04.04.2020, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza județului Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19. Au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Craiova”, au precizat anchetatorii.

Acesta este al doilea dosar care vizează funcționari din cadrul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS