8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru fostul polițist acuzat de act sexual cu o minoră

Arest prelungit pentru fostul polițist acuzat de act sexual cu o minoră

Judecătorii craioveni au dispus menținerea măsurii aresării preventive față de un fost polițist. Acesta este acuzat de procurorii DIICOT că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani. În plus, inculpatul este acuzat și de pornografie infantilă.

Cercetările în acest dosar au fost începute de procurorii DIICOT în octombrie, anul trecut. Anchetatorii au reţinut că, în 2017, pe când lucra la Secția 5 Poliție Craiova, inculpatul a cunoscut o minoră. Pe atunci, minora avea 12 ani şi era elevă la o şcoală generală din Segarcea.

Ulterior, polițistul ar fi întreținut relații sexuale cu minora.

„În perioada următoare, inculpatul păstrează legătura cu persoana vătămată prin intermediul messengerului telefonic, întâlnindu-se ori de câte ori se deplasa la în localitatea Segarcea, iar după câteva luni au ajuns să întrețină relații sexuale. Ulterior, cei doi continuă să întrețină relații sexuale în mod repetat în apartamentul părinților inculpatului sau în autoturismul său personal. Cu acest prilej, inculpatul realizează o serie fișiere foto și video cu caracter sexual explicit, atât reprezentând momentul în care întrețineau relații sexuale, cât și fotografierea persoanei vătămate dezbrăcată, în poziții cu același caracter sau prin expunerea organelor genitale ale acesteia. De asemenea, inculpatul i-a solicitat realizarea și trimiterea unor fotografii cu același conținut“, au precizat anchetatorii.

Cu ocazia unei percheziției informatice, anchetatorii au găsit mai multe astfel de fișiere foto și video datate februarie-august 2019.

Arest prelungit pentru fostul polițist

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 31 octombrie 2019. Înainte să fie arestat, agentul de poliție și-a depus demisia. Ulterior, instanțele au prelungit măsura arestării preventive.

Același lucru s-a întâmplat și luni, pe 23 martie. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menținerea arestului preventiv față de inculpat.

”Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Alexandru Ionuţ-Bogdan, prin încheierea nr. 176/31.10.2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj”, a dispus instanța.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat vineri. Judecătorii craioveni au respins contestația inculpatului. Hotărârea instanței este definitivă, așa că inculpatul va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

SursaDIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS