11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoljean reținut după ce s-a urcat băut la volan și a ucis un tânăr

Doljean reținut după ce s-a urcat băut la volan și a ucis un tânăr

Polițiștii doljeni au dispus reținerea unui bărbat de 48 de ani, din Podari, care s-a urcat băut la volan și a provocat un accident mortal. Accidentul a avut loc duminică noaptea, în comuna Podari. Două persoane au fost rănite și transportate la Spitalul de Urgență Craiova. Luni, unul ditre răniți, un tânăr de 29 de ani, a decedat.

Polițiștii doljeni au stabilit că accidentul s-a produs pe fondul unei depășiri neregulamentare. În urma impactului cu un cap de pod, autoturismul s-a rupt în două.

”Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism a ieșit în afara părții carosabile, în timp ce se deplasa prin localitatea Livezi.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că un bărbat de 48 de ani, din Podari, care conducea un autoturism pe DJ 561, s-ar fi angajat în depășirea neregulamentară a unei mașini. Ulterior, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului. După ce a părăsit partea carosabilă, autoturismul ar fi lovit un cap de pod. În urma accidentului, a rezultat rănirea unui bărbat de 29 de ani și a unei tinere de 19 ani, ambii din Calopăr, care au fost transportați la spital. Din nefericire, a doua zi după accident, bărbatul de 29 de ani a decedat”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Doljean reținut pentru producerea unui accident mortal

După accident, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest. Avea o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inițial, polițiștii au deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. După decesul tânărului de 29 de ani, în sarcina șoferului a fost reținută și infracțiunea de ucidere din culpă. Luni, șoferul de 48 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează să fie dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS