12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment13 percheziţi în Olt. Țigări de contrabandă și obiecte de patrimoniu, descoperite

13 percheziţi în Olt. Țigări de contrabandă și obiecte de patrimoniu, descoperite

Poliţiştii de frontieră din Olt au descoperit țigări de contrabandă care urmau a fi comercializate pe piața neagră din zonă și obiecte susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Național.

Lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au efectuat treisprezece percheziții. Şapte au fost la sediile unor societăți comerciale și șase la domiciliile unor persoane fizice pe raza localităților Corabia, Grojdibodu, Vădastra, Vădăstrița și Urzica.

În urma perchizițiilor au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor:

  • circa 2156 pachete de ţigări (43.120 țigarete) de diferite mărci fără banderolă fiscală, în valoare de aproximativ 26.000 de lei,
  • cinci statuete din piatră,
  • un sfeșnic metalic. Despre aceste obiecte există suspiciunea de a face parte din Patrimoniul Cultural Național,
  • un aparat de detectat metale confecționat artizanal.

 Persoanele implicate au fost conduse la sediul STPF Olt pentru audieri și stabilirea întregii activități infracționale.

Întreagă cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării și predării Direcției Regionale Vamale Craiova pentru stabilirea prejudiciului creat bugetului de stat. Obiectele ridicate urmează a fi expertizate și dispuse măsuri în consecință.

 În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă față de un număr de patru persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS