16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment10.000 de lei şi 2.000 de euro, furaţi dintr-un apartament din Pieleşti

10.000 de lei şi 2.000 de euro, furaţi dintr-un apartament din Pieleşti

Poliţiştii craioveni au reţinut patru bărbaţi acuzaţi că au furat bani, bijuterii şi ceasuri dintr-un apartament din localitatea Pieleşti. Cei patru suspecţi, care au vârstele cuprinse între 28 şi 43 de ani, sunt acuzaţi de furt calificat și complicitate la furt calificat. Sâmbătă, instanţa a dispus arestarea preventivă, rescpectiv arestarea la domiciliu a doi dintre suspecţi.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, spargerea a fost dată pe 8 martie. Hoţii au intrat pe geamul de la baie al unui apartament din Pieleşti şi au furat bani, bijuterii şi cesuri.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în ziua de 8 martie, persoane necunoscute au pătruns într-un apartament situat la parterului unui bloc din Pielești, prin forțarea geamului de la baie. Din interior au sustras sumele de 10.000 lei şi 2.000 euro, precum și mai multe bijuterii și ceasuri.
În cauză, polițiștii au demarat cercetările pentru infracțiunea de furt calificat. La data de 13 martie, aceștia au efectuat trei percheziții domiciliare în Olt și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea acestei fapte. În urma activităților desfășurate, polițiștii au reținut patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 43 de ani, din Craiova și comunele Fărcașele și Stoenești. Cu privire la aceştia există indicii că ar fi comis sau participat la comiterea infracțiunii de furt calificat”, au precizat oamenii legii.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Sâmbătă, doi dintre suspecţi au fost duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Este vorba de un craiovean de 41 de ani şi de un bărbat de 43 de ani, din Stoenești. Instanţa a dipus arestarea preventivă a unuia dintre suspecţi. Al doilea a fost plasat în arest la domiciliu. Poliţiştii doljeni au mai precizat că la percheziții au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj, dar şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS