21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCopii ascunşi în partea din spate a compartimentului de marfă

Copii ascunşi în partea din spate a compartimentului de marfă

Două mame care au încercat să iasă şi să-şi scoată copiii din ţară fără procură au fost prinse la Nădlac. Una dintre ele îşi ascunsese fiica într-un camion, printre bagaje.

Pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat, marţi după-amiază, un bărbat la volanul unui camion, alături de care călătoreau mai multe persoane. Poliţiştii de frontieră au găsit, ascunsă în partea din spate a compartimentului marfă, printre bagaje, o tânără de 15 ani şi au stabilit că este fiica uneia dintre călătoare.

Mama a declarat că a încercat să iasă astfel din ţară pentru că nu avea procură notarială din partea tatălui copilei.

Călătoria celor două a fost întreruptă, mama şi fiica fiind cercetate pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

O jumătate de oră mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară o femeie, cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, care călătorea ca pasager într-un autocar înmatriculat în România. Aceasta era însoţită de fiul ei, tot cetăţean român, în vârstă de 17 ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Argeş.

Femeia a prezentat pentru minor o procură notarială falsă şi a declarat că a primit procura de la tatăl copilului, neştiind că este falsă. Şi călătoria acestora a fost întreruptă.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS