9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCisternă încărcată cu sodă caustică, răsturnată la Teasc

Cisternă încărcată cu sodă caustică, răsturnată la Teasc

O cisternă încarcata cu hidroxid de sodiu (sodă caustică) s-a rasturnat, ieri după-amiază, într-o curbă din comuna doljeană Teasc. Pentru că cisterna răsturnată prezenta scurgeri, pompierii doljeni au intervenit cu un aechipaj CBRN, dar şi cu o autospecială.
„O autocisternă încarcată cu hidroxid de sodiu s-a rasturnat în comuna Teasc. Intervine ISU Dolj cu un echipaj CBRN(Cercetare Bacteriologică Radiologică şi Nucleară), o autospecială de lucru cu apă și spumă şi un echipaj SAJ Dolj. Cisterna este răsturnată prezintă scurgeri la vană”, au precizat pompierii doljeni.

La rândul lor, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că traficul a fost deviat pe o rută alternativă pe durata intervenţiei pompierilor.

„Un cetăţean bulgar, de 52 de ani, care conducea o autoutilitară pe DN 55, în localitate Teasc, într-o curbă, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma evenimentului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Cisterna ar fi fost încarcată cu sodă caustică şi intervin forţe ISU Dolj. Traficul a fost deviat pe o ruta alternativă, prin comuna Teasc”, au explicat oamenii legii.

Şoferul bulgar nu a fost rănit în urma accidentului. De altfel, acesta a refuzat să fie transportat la spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS