16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTraficanţi de cocaină columbiană, prinşi în Bulgaria

Traficanţi de cocaină columbiană, prinşi în Bulgaria

Oficialii bulgari au declarat duminică că au destructurat o reţea de trafic de cocaină din Columbia după ce au găsit aproximativ 500 de kilograme de droguri în două camioane încărcate cu citrice. Cocaina, care a fost găsită vineri, era injectată în circa 6.700 de cutii de carton. Fiecare cutie conţinea între 80 şi 100 de grame de cocaină, adică “aproximativ 500 de kilograme” pentru întreaga încărcătură confiscată, a declarat şeful de cabinet al Ministerului de Interne, Ivailo Ivanov. Potrivit acestuia, valoarea de piaţă a cocainei este de 22 de milioane de euro. Însă cocaina descoperită de autorităţile bulgare este foarte pură şi, când este ”îndoită” cu alte substanţe, valoarea de piaţă ar putea ajunge la aproape 100 de milioane de leva (circa 50 de milioane de euro), potrivit www.urdupoint.com.

“Probele prelevate (…) sugerează existenţa unei filiere internaţionale de trafic de droguri”, a informat Parchetul într-un comunicat.

Doi bărbaţi, ale căror companii trebuiau să recepţioneze încărcătura din camioane, au fost reţinuţi pentru “participare la o organizaţie criminală de trafic de cocaină între Columbia şi Bulgaria”. Unul dintre suspecţi este un fost director al agenţiei vamale din Sofia.

Bulgaria și România sunt considerate puncte de tranzit esențiale pentru cocaina din America Latină pe ruta de contrabandă către vestul Europei, dar de această dată autoritățile au spus că, probabil, cocaina a fost destinată pieței bulgare.

În august 2019, autoritățile au descoperit o livrare de 75 de kilograme de cocaină ascunsă printre bananele din Ecuador, după ce s-au făcut descoperiri similare în mai multe țări europene, inclusiv Ucraina, Polonia și Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS