Acasă Eveniment Claudiu Manda se judecă în continuare cu poliţiştii din Giurgiu

Claudiu Manda se judecă în continuare cu poliţiştii din Giurgiu

-

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a formulat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Bolintin Vale, instanţă care a respins o plângere a politicianului. Acesta a contestat procesul-verbal prin care i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii din Mihăileşti, Giurgiu, l-au depistat, pe 1 aprilie 2019, pe politicianul Claudiu Manda circulând cu 125 km/h în localitate. Tot atunci, Manda a rămas fără permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Potrivit Mediafax, Manda a susţinut că se grăbea să ajungă la parlament. „La ora 16.00 aveam şedinţă la Senat. La 15.40, la Mihăileşti. Aveam şedinţă şi la ora 16.00 trebuia să ajung. Am plecat în timp util numai că s-a mai întârziat pe drum. Era un drum cu două benzi pe sens la intrarea în localitate. E adevărat ce s-a întâmplat. Mă grăbeam să ajung la parlament”, a susţinut atunci Cladiu Manda.

Ulterior, Manda a contestat în instanţă sancţiunea primită, însă nu a avut câştig de cauză.

A susţinut că nu a depăşit viteza

Claudiu Manda a contestat sancţiunea la Judecătoria Craiova în aprilie 2019. În iunie, judecătorii craioveni şi-au declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.
În plângerea despusă la instanţă, Manda a susţinut că procesul-verbal întocmit de poliţişti este nul. De asemenea, a susţinut că oamenii legii nu pot dovedi că a circulat cu 125 km/h în localitate.

„Petentul arată că prin actul sancționator s-a reținut, în mod neîntemeiat, faptul că în data de 01.04.2019 ar fi circulat cu autoturismul marca Mercedes pe DN 6 către București, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 125 km/h, depășind limita legală cu 75 km/h. Susține petentul că a circulat regulamentar, în sensul că nu a depășit limita de viteză admisibilă pe sectorul de drum pe care a circulat, astfel încât presupusa contravenție reținută în sarcina sa este complet abuzivă“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.

Plângere respinsă la Judecătoria Bolintin Vale

În noiembrie, anul trecut, judecătorii din Bolintin Vale au respins acţiunea europarlamentarului. Instanţa a constatat că procesul-verbal a fost întocmit corect.

„Examinând procesul-verbal prin prisma motivelor de nulitate absolută, ce pot fi reținute de instanță din oficiu, prevăzute la art. 17 din OG nr. 2/2001, instanța constată că niciunul nu este incident. În procesul-verbal contestat se regăsesc toate mențiunile obligatorii: numele, prenumele și calitatea agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, fapta săvârșită, data comiterii acesteia și semnătura agentului constatator“, au reţinut judecătorii.

Mai departe, instanţa a constatat că poliţiştii au făcut dovada contravenţiei constatate.
„Instanța reține că în prezenta cauză intimatul a făcut dovada vitezei de circulație a petentului reținută în procesul-verbal contestat, prin înregistrarea video aparatului radar menționat în procesul-verbal și buletinul de verificare metrologică a aparatului radar. Astfel, din înregistrarea video și din planșele fotografice rezultă, fără îndoială, că petentul a condus autovehiculul cu viteza de 125 km/h“, se mai arată în hotărârea instanţei.

Sancţionat de alte opt ori pentru depăşirea vitezei

Judecătorii au mai susţinut că Manda nu s-a aflat la prima abatere de acest fel.
„Astfel de fapte sunt foarte periculoase pentru siguranța atât a celor care le săvârșesc, cât și a celorlalți participanți la circulația pe drumurile publice, putând fi adesea urmate de pagube însemnate, atât materiale, cât și omenești. Mai mult, instanța reține că petentul nu se află la prima abatere de la normele care reglementează circulația pe drumurile publice, fiind sancționat de alte nouă ori anterior, opt dintre aceste abateri anterioare vizând chiar reguli privind depășirea vitezei legale“, au susţinut judecătorii.

Hotărârea Judecătoriei Bolintin Vale a fost atacată cu apel de Claudiu Manda pe data de 28 ianuarie. Rămâne de văzut dacă judecătorii de la Tribunalul Giurgiu vor admite sau nu acţiunea politicianului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bancul zilei

Ion pleacă în concediu, în străinătate, iar la plecare Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. La întoarcere, Ion, care...

MITLIV vine în sprijinul clienţilor

MITLIV se adaptează recomandărilor autorităţilor în combaterea pandemiei COVID-19 şi vine în sprijinul clienţilor interesaţi să achiziţioneze materiale de construcții printr-un sistem de preluare...