11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎncă o poluare cu deșeuri de la animale sacrificate

Încă o poluare cu deșeuri de la animale sacrificate

O nouă poluare cu deșeuri de la abator și resturi de păsări sacrificate a avut loc la marginea municipiului Târgu Jiu, în comuna Dănești.

Un camion încărcat cu deșeurile respective a oprit pe un teren viran și a golit resturile. Scenele au fost surprinse însă de un cetățean, care le-a făcut publice pe o rețea de socializare. Poluarea s-a produs lângă podul peste pârâul Zlaști.

„În urmă cu doar câteva luni, mai multe persoane semnalau faptul ca o societate, care își desfășoară activitatea pe raza comunei Dănești, aruncă dejecţii și resturi pe câmp. Întâmplător, astăzi (28.01.2020, ora 17.10 -n.r.), am întâlnit una dintre mașinile acestei societăți deversând resturi și dejecţii animale undeva între satele Bucureasa și Dănești (lângă podul peste pârâul Zlaști). Ne mirăm de unde vine acel miros groaznic în zona comunei? Solicit ca instituțiile statului să se sesizeze și să ia măsuri. Aşa nu se mai poate!“, potrivit lui Marcel Iocobescu.

Garda de Mediul, în control

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, a spus că sesizarea făcută pe rețelele sociale va fi verificată de reprezentanții instituției. O echipă de control s-a deplasat miercuri în zonă pentru a face verificări și a dispune măsuri, dacă poluarea se va confirma.

„Vom trimite o echipă în zonă pentru a face verificări și în urma verificărilor vom aplica prevederile legale“, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj. Este de precizat că, anul trecut, în luna noiembrie, societatea respectivă a primit o amendă de 40.000 de lei de la Garda de Mediu pentru același tip de poluare.

Ce spune IPJ Gorj

„Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații conform cărora pe un câmp din comuna Dănești au fost identificate resturi de păsări, presupuse a aparține unei societăți comerciale de profil, au fost dispuse măsuri de verificare și luarea măsurilor legale, de către autoritățile cu atribuții în domeniu. În urma verificărilor efectuate de polițiști la fața locului, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de poluarea prin evacuarea, cu știință, în apă, în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase, în baza Ordonanței de Urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului. Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă penală de la 65.000 la 70.000 de lei. Garda de Mediu a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 40.000 de lei, conform articolului 19, aliniatul 3, din Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor“, conform unui comunicat al IPJ Gorj, transmis în perioada respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS