14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestaţi pentru trafic de miliarde de date personale piratate

Arestaţi pentru trafic de miliarde de date personale piratate

Poliția a arestat miercuri un bărbat de 22 de ani din Arnhem, sub suspiciunea că a oferit aproximativ 12 miliarde de nume şi parole de utilizator furate spre vânzare pe site-ul web WeLeakInfo. Arestarea a fost făcută ca parte a unei anchete comune efectuată de poliția olandeză, Agenția Națională a Crimei din Regatul Unit, FBI și Bundeskriminalamt din Germania.

El este suspectat că este ”implicat în deţinerea şi vânzarea de nume de utilizator şi de parole piratate şi a jucat un rol de mediator în domeniul criminalităţii informatice”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Un alt suspect, arestat

Un al doilea suspect, de asemenea în vârstă de 22 de ani, a fost arestat în Irlanda de Nord.

În cursul unei percheziţii în Olanda, poliţia a confiscat echipamente legate de site-ul WeLeakInfo.com, potrivit nltimes.nl. Pe pagina sa de start, apărea vineri acest avertisment: ”acest domeniu a fost confiscat” de FBI, în coordonare cu alte agenţii europene de combatere a criminalităţii.

Potrivit televiziunii publice NOS, WeLeakInfo.com oferea un acces nelimitat, pentru un abonament de doi dolari pe lună sau 25 de dolari pe an, la date confidenţiale piratate de pe site-uri foarte frecventate, cum ar fi LinkedIn sau MyFitnessPal. „Ancheta este încă în curs de desfăşurare din acest motiv, informații mai specifice nu pot fi făcute publice”, a spus poliția din Olanda.

În 2018, forţele de poliţie olandeze şi britanice au efectuat o operaţiune care a dus la închiderea unui site aflat la originea a peste patru milioane de atacuri cibernetice în întreaga lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS