16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccidente grave la sfârşit de săptămână

Accidente grave la sfârşit de săptămână

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar un şofer a fost rănit în urma a două accidente produse sâmbătă, în judeţul Dolj. Un alt accident, unul spectaculos, a fost înregistrat vineri, în Craiova. Cele trei accidente au avut în timpul unor acţiuni pentru prevenirea accidetelor rutiere.

Primul accident a fost înregistrat vineri, pe strada Râului din Craiova. Poliţiştii doljeni au explicat că accidentul a fost provocat de şoferul unui autoturism, care nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare. În urma impactului, autoutilitara s-a răsturnat pe şosea. Din fericire, niciunul dintre cei doi şoferi nu a suferit leziuni grave.

„Un tânăr de 20 de ani care conducea un autoturism pe strada Popoveni nu ar fi acordat prioritate unei autoutilitare care era condusă de un bărbat de 38 de ani pe strada Râului. În urma accidentului nu au rezultat victime”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Pompierii doljeni au trimis la locul accidentului o ambulanţă SMURD, însă cei doi şoferi au refuzat să fie transportaţi la spital.

Matiz răsurnat peste un pieton

Un accident grav, soldat cu decesul unei persoane, a avut loc sâmbătă, în comuna Seaca de Pădure. Oamenii legii au stabilit că accidentul a fost provocat de şoferul unui Matiz. Este vorba de un bărbat de 58 de ani, din Carpen, care a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat. Maşina scăpată de sub control a ucis un bătrân de 75 de ani, care mergea pe marginea şoselei.

„Un bărbat care conducea un autoturism pe DJ 606, în comuna Seaca de Pădure, ar fi pătruns patruns pe contrasens, s-a răsturnat și a accidentat mortal un bărbat în vârsta de 75 se ani. Acesta se deplasa pe partea carosabilă, din direcția opusă. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

A pus la pâmânt un stâlp de beton

Tot sâmbătă, un craiovean de 40 de ani a fost rănit în urma unui accident produs în Şimnicu de Sus. Autoturismul condus de craiovean a fost acroşat de un tractor şi a fost proiectat într-un stâlp de beton de pe marginea drumului.

„Un bărbat de 68 de ani, din Şimnicu de Sus, care conducea un tractor, la ieșire pe DN 6 nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de un bărbat de 40 de ani, din Craiova. Din impact, autoturismul a fost proiectat într-un stâlp, care a căzut. Bărbatul de 40 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, au mai precizat poliţiştii doljeni.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Acţiuni şi sancţiuni la sfârşit de săptămână

Vineri şi sâmbătă, poliţiştii de la rutieră au ieşit pe străzi tocmai pentru prevenirea accidentelor rutiere. Au fost vizaţi atât şoferii care apasă prea mult pedala de acceleraţie, cât şi cei care se urcă băuţi la volan.
În cele două zile, poliţiştii au dat 220 de amenzi, cele mai multe (81) pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. În plus, au fost reţinute 27 de permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a amenzilor date de poliţişti a fost de peste 75.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS