15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMorţi şi răniţi pe şoselele din Dolj

Morţi şi răniţi pe şoselele din Dolj

Numărul accidentelor rutiere grave produse pe şoselele din Dolj a scăzut faţă de anul trecut, spun poliţiştii. În cursul anului 2019, nu mai puţin de 213 persoane au fost rănite grav în accidente de circulaţie. Alte 60 de persoane şi-au pierdut viaţa pe drumurile din judeţul Dolj.

Poliţiştii doljeni spun că numărul accidentelor rutiere a fost mai mic în 2019 faţă de 2018. Mai mic a fost şi numărul persoanelor rănite grav şi al celor care şi-au pierdut viaţa.
Astfel, în cursul anului 2018, în judeţul Dolj au fost înregistrate 266‬ de accidente grave, soldate cu 62 de morţi şi 234‬ de răniţi grav. În 2019, numărul accidentelor rutiere grave a fost de 249, cu 17 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
„În urma acestor accidente, 213 persoane au fost rănite grav (cu 21 mai puţine faţă de anul 2018) şi 60 şi-au pierdut viaţa (cu două mai puţine faţă de anul 2018)“, au explicat oamenii legii.

Pietonii au fost implicaţi în cele mai multe accidente grave

În ceea ce priveşte cauzele de producere a accidentelor rutiere, există o modificare faţă de anul 2018.
„Anul trecut, prima cauză generatoare de accidente a fost traversarea neregulamentară a drumurilor de către pietoni. Altă cauză importantă în producerea accidentelor în perioada analizată au fost neacordarea de prioritate pietonilor şi vehiculelor. Pe locul trei s-a aflat viteza excesivă, neadaptată condițiilor de trafic“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

În 2019, pe primul loc a trecut neacordarea de prioritate pietonilor şi autovehiculelor. Urmează traversarea neregulamentară a drumurilor şi viteza neadaptată condiţiilor de trafic.
Anul 2019 a fost al doilea la rând în care viteza excesivă nu a fost principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave.

Tragedii pe şoselele din Dolj

Doi craioveni, soţ şi soţie, au murit în urma unui accident violent produs pe 13 noiembrie, în apropiere de Pieleşti.
Poliţiştii doljeni au explicat atunci că şoferul unei Dacii Logan a intrat pe contrasens, unde a fost lovit în plin de un tir. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în afara părţii carosabile. Au decedat atât şoferul Daciei Logan, un craiovean, de 60 de ani, cât şi soţia acestuia, de 51 de ani. Tirul era condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Drăguţeşti, Gorj.

În noaptea de 12 spre 13 noiembrie, un tânăr de 31 de ani, care circula pe pe DJ 552A, s-a răsturnat cu maşina în afara şoselei şi a decedat. Oamenii legii au stabilit că şoferul a pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei excesive.

În septembrie, un craiovean, de 59 de ani, a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea pe Calea București, a părăsit partea carosabilă și s-a rasturant în zona parcului amenajat în zona. În urma accidentului, şoferul a murit pe loc.

Pe 13 septembrie, un craiovean de 59 de ani şi-a pierdut viaţa după ce s-a răsturnat cu autoturismul pe care îl conducea pe Calea Bucureşti

Tatăl şi fiica sa, ucişi de o maşină

În dimineaţa zilei de 25 noiembrie, un bărbat, de 43 de ani, și fiica sa, de 12 ani, din Drăgotești, îşi pierdeau viaţa pe DN 65. Poliţiştii doljeni au transmis atunci că bărbatul şi fiica sa au încercat să traverseze şoseaua neregulamentar şi au fost loviţi de un autoturism. Accidentul a avut loc în comuna Pieleşti.

„Din primele date, se pare că cei doi se angajaseră în traversarea neregulamentară a drumului public. Din nefericire, în urma accidentului a rezultat decesul celor două persoane. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă“, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

La începutul lunii octombrie, un tânăr, de 18 ani, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident produs pe DN 6, în apropiere de Filiaşi. Accidentul a fost produs de un tânăr, de 20 de ani, din Tatomireşti. Acesta a pierdut controlul direcţiei şi a lovit un stâlp de susținere a rețelei electrice. Tânărul de 18 ani era pasager în maşina condusă de amicul său.

Ultimul Crăciun pentru 19 persoane

La nivel naţional, în primele două zile de Crăciun, şi-au pierdut viaţa 19 persoane. Alte 33 au fost rănite în accidente de circulaţie. De altfel, după Crăciun, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat un apel către şoferi.

„44 de accidente, 19 persoane decedate și 33 grav rănite, doar în ultimele 48 de ore! Este foarte mult, este extrem de mult! Ministerul de Interne face apel la toți șoferii aflați pe drumuri, zilele acestea: vă rugăm să înțelegeți că nerespectarea regulilor rutiere vă poate costa viața! Și mai înțelegeți ceva: Sărbători sunt și la anul… și peste doi ani… și peste zece ani… și peste 50 de ani. Nu vă mai grăbiți, pentru că o oră pe care credeți că o câștigați vă poate costa viața!“, a transmis MAI.

SursaMAI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS