16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMinistrul Marcel Vela l-a demis în direct pe șeful IPJ Vâlcea, în videoconferința cu prefecții

Ministrul Marcel Vela l-a demis în direct pe șeful IPJ Vâlcea, în videoconferința cu prefecții

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul Sorin Oară, a fost demis, marţi, de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Ministrul de Interne s-a declarat deranjat de faptul că IPJ Vâlcea este reprezentat, la videoconferinţa cu prefecţii de către adjunctul instituţiei, care a motivat că Sorin Oară lipseşte pentru că este în concediu de odihnă.

„Spuneţi-i că pentru că nu e la videoconferinţă, pentru că nu a manageriat bine cele 23 de acte de ultraj, pentru că circulă cum circulă – am înţeles că e a doua oară când încalcă Codul rutier, nu? – spuneţi-i că acum, aici, l-am demis. Prima demitere online făcută de ministru pentru un inspector-şef”, a afirmat Marcel Vela.Pe 28 decembrie, Sorin Oară a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins în ziua de Crăciun de poliţiştii din Horezu circulând cu o viteză mult peste limita legală.

Prins de radar cu 125km/h

Potrivit unor surse din IPJ Vâlcea, comisarul Oară a fost depistat în localitatea Slătioara, în cadrul unei acţiuni organizate pentru reducerea riscului rutier pe drumurile din judeţ în perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorul-şef fiind înregistrat de radar cu o viteză de 125 km/h, deşi limita legală pe acel sector de drum este de 70 de km/h. Poliţiştii din Horezu i-au reţinut acestuia permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile, cu posibilitatea de reducere la 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS