19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFostul șef al DIPI, reţinut pentru trafic de droguri

Fostul șef al DIPI, reţinut pentru trafic de droguri

Fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de complicitate la trafic de droguri de mare risc, iar ulterior instanța a aprobat arestarea sa.  Gelu Oltean, fost șef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din Ministerul Afacerilor Interne, concubina sa și un cetățean britanic au fost arestați pentru 30 de zile pentru trafic de droguri.

Potrivit DIICOT, cei trei ar fi organizat, în Dâmbovița, întâlniri pentru consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conţine Ayahuasca, spun procurorii.

Potrivit Agerpres, fiecare persoană participantă la ședințe plătea în jur de 500 de euro. La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane.

Alături de fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne au mai fost reținuți Vanessa Youness, fondatoarea unei clinici de welleness de lângă București, și un cetățean englez, Thomas Lishman. Oltean ar fi organizat, împreună cu Vanessa Youness, ședințe de șamanism la clinica acesteia unde folosea un drog halucinogen.

Drogul despre care este vorba în această speță se numește dimetiltriptamină și considerat cel mai puternic drog psihedelic. DMT, supranumit „molecula spiritului”, este substanţa pe care cercetătorii o studiază de 70 de ani, pentru a-i înţelege efectul. Drogul conţine Ayahuasca, un amestec șamanic folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS