9.4 C
Craiova
marți, 28 martie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentRețineri în dosarul șpăgilor de la vama Nădlac

Rețineri în dosarul șpăgilor de la vama Nădlac


8 suspecți au fost reținuți, în noaptea de luni spre marți, în dosarul şpăgilor de la vama Nădlac 2. Sumele colectate ilegal de la șoferi de TIR ajungeau în vistieria PSD Arad, susțin procurorii.

Între cei reținuți se numără Cristian Ispravnic, șef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, mai mulți directori din cadrul instituției, și Cristian Horgea, soţul fostului prefect de Arad, Florentina Horgea. Ispravnic este bănuit de anchetatori că orchestra sistemul de vămuire paralelă a transportatorilor care tranzitau Vama Nădlac.

O parte din bani ar fi fost folosiți pentru finanțarea nevoilor PSD Arad, motiv pentru care de la sediul partidului au fost ridicate mai multe acte. Anchetatorii verifică și mai multe angajări făcute în cadrul Direcției, deoarece există bănuieli că apropiați ai celor ridicați ar fi primit posturi cu încalcarea legii.

Angajată a DRDP Timişoara, Elisabeta Miuţescu a fost implicată într-un scandal în anul 2010. Un membru din staff-ul trupei AC/DC a reclamat că angajaţi ai CNADNR le-au cerut şpagă pentru a le permite trecerea camioanelor cu echipamente către Ungaria, după ce formaţia a susţinut un concert la Bucureşti.
După reținere, cei 8 sunt aduși la sediul central al DNA București.
În vizorul anchetatorilor se mai află trei parlamentari social-democrați, anume Florin Tripa, Ioan Chisăliţă și Dorel Căprar, aceștia fiind audiaţi, în cursul zilei de luni, la DNA Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS