16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCinci persoane au murit în urma inundațiilor din sud-estul Franței

Cinci persoane au murit în urma inundațiilor din sud-estul Franței

Cel puțin cinci persoane au murit în urma inundațiilor puternice și ploilor torențiale produse duminică în regiunea de sud-est a Franței.

Ploile puternice și furtunile s-au întors duminică în sud-estul Franței, potrivit www.thelocal.fr. Agenția națională meteo Weather France a transmis alertă portocalie pentru departamentele Alpes-de-Haute-Provence, Drôme și Vaucluse şi alertă roşie pentru Var și Alpes-Maritimes, de inundații și furtună .
Inundațiile de duminică, provocate de ploile puternice din ultimele zile, vin la doar o săptămână după ce alte șase persoane au murit din cauza unor fenomene asemănătoare în aceeași regiune.

Trei membri ai Protecției Civile, care plecaseră cu un elicopter pentru salvarea mai multor locuitori afectați de intemperii în departamentul Var au fost găsiți morți în noaptea de duminică spre luni în apropiere de Marsilia, într-o zonă care nu era plasată sub cod roșu de inundații.

„Cei trei ocupanți ai elicopterului au fost găsiți morți la 01:30 (02:30, ora României, n.r.)” în apropierea municipiului Rove, în regiunea Marsilia, a explicat într-un comunicat ministrul de interne, Christophe Castaner. Acesta a adăugat că va fi deschisă o anchetă pentru a stabili cauza exactă a prăbușirii elicopterului.

De asemenea, două persoane au fost găsite decedate pe Coasta de Azur, regiune puternic afectată de ploile torențiale din ultima perioadă.

Totodată, autoritățile au anunțat că au decis închiderea școlilor în mai multe regiuni din sudul și sud-estul Franței, din cauza inundațiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS