17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO nouă anchetă internă la Spitalul Județean

O nouă anchetă internă la Spitalul Județean

O nouă anchetă internă a fost declanșată la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce o pacientă s-a plâns de modul în care a fost tratată de medici.

Femeia, mamă a trei copii, a sosit în noaptea de miercuri spre joi la Unitatea Primiri Urgențe, cu o durere puternică de cap. Pacienta a relatat, pe o rețea de socializare, că a fost ținută în curent și abia după o oră a primit un calmant. Personalul medical a fost preocupat mai mult de înregistrarea pacientei în acte decât să o trateze.

Femeia susține că unele asistente erau mai preocupate de telefoanele mobile decât de pacienți. Târgujianca se întreabă, în finalul relatării, pentru ce plătesc cetățenii contribuții la sistemul de asigurări de sănătate dacă sunt umiliți în spital.

Se fac verificări

Conducerea unității medicale, reprezentată de managerul interimar Dumitru Vienescu, s-a autosesizat, după ce relatarea pacientei a devenit publică, și a declanșat o anchetă internă la spital. Instituția s-a aflat în ultimul an în centrul mai multor scandaluri, începând cu pacienți de la Psihiatrie, filmați în ipostaze erotice și terminând o anchetă recentă a IPJ Gorj.

Acesta vizează neraportarea de către unii medici a infecțiilor nosocomiale. Administrația Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu s-a ales și cu o plângere la Direcția Națională Anticorupție din Craiova. Obiectul sesizării este Raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătății. Verificarea a scos în evidență o serie de deficiențe în ceea ce privește sistemul de achiziții, transferurile și angajările, precum și starea secțiilor. De asemenea, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a primit, recent, trei amenzi din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Inspectorii de muncă au depistat că reactivii și anumite medicamente erau depozitate în condiții improprii.

Președintele CA, în atenția ANI

Inclusiv președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Valentin Popa, a intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate, pentru conflict de interese, fiind și consilier județean și ocupând funcții sindicale. Ultima anchetă internă la spital a fost chiar săptămâna trecută, când unitatea a rămas fără ață chirurgicală și au fost împrumutate zece cutii cu materialele respective, de la Spitalul din Rovinari.

De precizat că Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a rămas de câteva săptămâni fără managerul Gigel Capotă, forțat să plece în urma scandalurilor în care a intrat instituția pe care a condus-o. După încheierea interimatului lui Dumitru Vienescu, de profesie economist, șefii Consiliului Județean Gorj vor trebui să organizeze un concurs pentru selectarea unui nou manager.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS