1.2 C
Craiova
marți, 26 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Cazul Caracal: Suspect de viol, reţinut

Cazul Caracal: Suspect de viol, reţinut

Procurorii DIICOT au anunţat, ieri, reţinerea unui complice al lui Gheorghe Dincă. Cei doi sunt acuzaţi că au violat o tânără de 18 ani, dată dispărută încă din aprilie. Tânăra a dispărut în timp ce aştepta „la ocazie”, în aceleaşi condiţii ca Alexandra Măceșanu, de 15 ani.

Încă un suspect după gratii în Cazul Caracal. Procurorii DIICOT au anunţat, ieri, reţinerea unui bărbat de 46 de ani, din Caracal, complice al lui Gheorghe Dincă. Anchetatorii spun că bărbatul de 46 de ani lucra ocazional la Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest dosar.

„La data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul Dincă Gheorghe a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima Melencu Luiza, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal. În aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism. Inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului Dincă Gheorghe şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie”, au explicat anchetatorii.

Luiza Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut pe data de 14 aprilie. În acest dosar, Gheorghe Dincă este suspectat că a ucis-o pe tânăra de 18 ani.

Obligată să întreţină relaţii sexuale cu inculpaţii

Mai departe, suspectul reţinut ieri l-ar fi rugat pe Dincă să întreţină relaţii sexuale cu tânăra sechestrată.
„Inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate”, au mai precizat procurorii DIICOT.
Anchetatorii susţin că au probe suficiente pentru a-l acuza pe bărbatul de 46 de ani de comiterea infracţiunii de viol.
Nu există însă probe care să arate că suspectul ar fi participat la uciderea fetei de 18 ani.
Bărbatul de 46 de ani va fi dus la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Două tinere, dispărute în aceleaşi împrejurări

După cum spuneam, Gheorghe Dincă este suspectat că a ucis două tinere. Acestea au dispărut în acelaşi condiţii, în timp ce aşteptau o maşină de ocazie. Pe 24 iulie, Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, Olt, se urca într-o maşină de ocazie pentru a merge la Caracal. De atunci nu a mai fost văzută în viaţă. După aproximativ 24 de ore de la dispariţia sa, fata de 15 a sunat la 112 şi a cerut ajutor. A sunat chiar de trei ori, însă ajutorul nu a venit. Poliţiştii au intrat în curtea lui Gheorghe Dincă după 19 ore. Fata nu a mai fost găsită în viaţă.

Ulterior, acelaşi Gheorghe Dincă a fost acuzat şi de uciderea Luizei Melencu, de 18 ani. Tânăra a dispărut pe 14 aprilie, când a plecat către Caracal cu o maşină de ocazie.

SursaDIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 1 | Ziua remizelor! Nici FC Argeș cu...

FC Argeș și FCSB au încheiat la egalitate, scor...

ȘTIRI GdS

FC Voluntari – „U“ Craiova 1-1 | Dan Nistor:...

Dan Nistor se află la cel de-al treilea assist în 2021, dar, din păcate, Universitatea Craiova a marcat tot de atâtea ori, mult prea...

FC Voluntari – „U“ Craiova 1-1 / Corneliu Papură:...

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din Ilfov, cu FC Voluntari, iar antrenorul Corneliu Papură regretă că alb-albaştrii nu au reuşit...

Craiova / A sosit prototipul primului autobuz electric

Prototipul primului autobuz electric din cele 16 pe care firma poloneză Solaris Bus & Coach le va furniza RAT SRL va sosi mâine la Craiova.

Liga 1 / Știința remizelor! Alb-albaștrii, în nota obișnuită...

Universitatea Craiova a „reușit” un nou rezultat de egalitate, al cincilea consecutiv. Elevii lui Corneliu Papură au făcut 1-1 marți seară, în Ilfov, cu...

O tânără a murit după ce s-a aruncat în...

O mamă eroină din Rusia a murit după ce s-a aruncat în fața unei mașini scăpată de sub control pentru a-și salva fiul de...

Un român a furat cu aspiratorul aproape 60.000 de...

Un român de 30 de ani a furat aproape 60.000 de euro din seiful unui supermarket din Germania cu aspiratorul. Fapta s-a petrecut în...