20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul Caracal. Suspectul a recunoscut două crime

Cazul Caracal. Suspectul a recunoscut două crime

Bărbatul din Caracal, arestat preventiv pentru trafic de minori și viol, a recunoscut comiterea a două crime. Se pare că este vorba de tânăra de 15 ani, care a dispărut miercuri, dar și de o fată de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti. Aceasta din urmă a dispărut în aprilie.
Reamintim că, joi dimineaţa, Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este sechestrată. Oamenii legii au intervenit abia vineri dimineaţa, însă până duminică nu au găsit probe care să arate că fata a fost ucisă în curtea suspectului.

În dimineaţa zilei de miercuri, 24 iulie, Alexandra Măceșanu, din Dobrosloveni, Olt, se urca într-o maşină de ocazie pentru a merge la Caracal. De atunci nu a mai fost văzută în viaţă. După aproximativ 24 de ore de la dispariţia sa, fata de 15 a sunat la 112 şi a cerut ajutor. A sunat chiar de trei ori, însă ajutorul nu a venit.

Primul apel a fost joi dimineaţa, la ora 11:05:41(45 de secunde), al doilea la 11:06:25(două minute și douăzeci de secunde). Ultimul apel, de un minut și treizeci și opt de secunde, a fost la ora 11:12:36. Fata a dat cât de multe detalii a putut, ba chiar a spus că a fost legată şi violată.

Alexandra Măceșanu a dispărut miercuri dimineața

Oamenii legii au reşit să afle de unde s-a sunat la 112 abia joi noaptea, iar vineri dimineaţă, la ora 06, au intrat în curtea lui Gheorghe Dincă, de 66 de ani, din Caracal. Acesta a fost arestat preventiv în cursul zilei de sâmbătă, pentru trafic de minori şi viol. Mandatul a fost emis de Tribunalul Dolj, la solicitarea procurorilor DIICOT din Craiova.

Drumul dosarului

Anchetaorii au explicat că, iniţial, acest dosar a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. Astfel, pe 25 iulie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost înregistrat un dosar penal pentru lipsire de libertate. Victima ar fi fost o minoră de 15 ani, din Dobrosloveni. Anchetatorii spun că la acea dată existau „indicii că, în dimineaţa zilei de 24.07.2019, în jurul orei 10:00, a fost luată de pe DN 64, comuna Dobrosloveni, de un autoturism şi a dispărut”.

Cercetările au fost continuate de poliţiştii din Caracal, cei din Dobrosloveni, dar şi de cei de la Serviciul Investigaţii Criminale.
„Procurorul a solicitat încuviinţarea percheziţiei la trei adrese, mandatele fiind puse în executare în seara zilei de 25.07.2019. De asemenea, s-a solicitat Judecătoriei Caracal emiterea mandatului de percheziţie domiciliară pentru a patra adresă, autorizaţia fiind emisă la ora 02:39 și înmânată procurorului la ora 03:05. În dimineaţa zilei de 26.07.2019, ora 06:00, s-a pus în executare mandatul”, susţin anchetatorii.

Pentru că au exsitat suspiciuni privind comiterea infracţiunii de omor, pe 26 iulie, dosarul a fost preluat de Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Sâmbătă, dosarul a fost preluat de procurorii DIICOT din Craiova.

De la răpire la suspiciuni de omor

Anchetatorii spun că acest dosar ar putea avea legătură are cu dispariţia unei fete de 18 ani, din Dioşti, Dolj. Este vorba de Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti. Pe data de 14 aprilie, fata a plecat către Caracal şi a dispărut.

Mihaela Melencu a dispărut pe data de 14 aprilie, în aceleaşi împrejurări ca Alexandra.
Mihaela Melencu a dispărut pe data de 14 aprilie, în aceleaşi împrejurări ca Alexandra.

Dosarul privind dispariţia fetei de 18 ani a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Pe 30 mai, acest dosar a ajuns la DIICOT, existând suspiciuni de comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Procurorii spun că aceste suspiciuni au apărut după ce, pe 15 şi 19 aprilie, bunicul fetei a fost sunat de persoane necunoscute, care i-au spus ca Mihaela este bine, este în Elveţia şi nu vrea să se întoarcă acasă.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi vineri dimineaţa. Mama Alexandrei a fost sunată de o persoană necunoscută, care a susţinut că fata este bine şi pleacă din ţară.
Din acest motiv, procurorii DIICOT au reunit cele două dosare, existând indicii că Mihaela a dispărut în aceleaşi condiţii.

„S-a constatat același modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliștilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniștirea lor sau inducerea unei piste false), precum și împrejurările de timp și de loc”, au explicat procurorii DIICOT.

Suspectul din Caracal, arestat la Craiova

În ceea ce priveşte suspiciunea de omor, anchetatorii spun că au ridicat mai multe probe care vor fi procesate în perioada următoare. „În cursul cercetării la fața locului s-au prelevat mai multe categorii de urme criminalistice. Urmează a fi procesate în perioada imediat următoare pentru clarificarea tuturor împrejurărilor cauzei”, au mai explicat anchetatorii.

Sâmbătă, Gheorghe Dincă a fost adus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a admis solicitarea procurorilor.
„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Dincă Gheorghe pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.07.2019, până la data de 25.08.2019, inclusiv”, se arată în hotărârea instanţei. În aceeaşi zi, inculpatul a formulat o contestaţie împotriva hotărârii Tribunalului Dolj.
Avocatul lui Dincă e explicat, la ieşire din Tribunalul Dolj, că bărbatul nu recunoaşte comiterea faptelor, dar şi că nu le cunoaşte pe cele două fete dispărute.

Primele rezultate ADN confirmă că Alexandra a fost în maşina suspectului

Mai multe informaţii despre acest caz au vinit, ieri, de la Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei. Acesta a explicat că primele rezultate ale probelor ADN confirmă faptul că Alexandra a fost în maşina lui Gheorghe Dincă. „S-au găsit probe de ADN care corespond Alexandrei în maşina acestui nenorocit, fire de păr şi scociul cu care i-a fost lipită gura”, a suţinut Cumpănaşu.

A recunoscut

Ieri după-amiază, avocatul lui Gheorghe Dincă a făcut un anunț care a spulberat orice urmă de speranță a familiilor celor două fete. Avocatul lui Dincă a explicat că bărbatul a recunoscut comiterea a două crime. Se pare că este vorba atât de Alexandra, cât și de Mihaela.

„Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit nişte explicaţii. Au venit aici pentru a întreţinere relaţii sexuale, au fost discuţii mai aprinse şi în urma acelor discuţii le-a lovit şi în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declaraţiile dânsului, au venit de bună voie”, a declarat avocatul Bogdan Alexandru pentru Mediafax. Cercetările au fost continuate și ieri pentru gasirea cadavrelor victimelor. Rămâne de văzut dacă Gheorghe Dincă le va spune oamenilor legii ce a făcut cu cadavrele.

SursaDIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS