15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean căutat de americani pentru fraude bancare

Craiovean căutat de americani pentru fraude bancare

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un craiovean de 29 de ani, dat în urmărire de autorităţile americane. Bărbatul este acuzat de comiterea unor infracţiuni informatice pe teritoriul SUA. Luna trecută, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus extrădarea în SUA a unui bărbat din Cârcea, acuzat de fapte asemănătoare.

Procurorii craioveni au dispus, miercuri, reţinerea unui bărbat de 29 de ani, urmărit la nivel internaţional de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii. Craioveanul este acuzat de comiterea unor infracţiuni cu carduri de credit. În codul Statelor Unite, aceste infracţiuni sunt pedepsite cu până la 30 de ani de închisoare.

„Poliţiştii au depistat, prin Craiova, un bărbat de 29 de ani, din localitate, pus în urmărire la nivel internaţional de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii. Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de legislaţia statului respectiv. Acestea sunt conspiraţie la comiterea de fraudă bancară cu dispozitive de acces, conspiraţie la comiterea de fraudă prin cablu şi fraudă bancară, furt de identitate şi fraudă cu dispozitive de acces. Faţă de acesta a fost emisă o cerere de arestare provizorie, în vederea extrădării“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Tot miercuri, suspectul a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Procurorii craioveni au emis pe numele acestuia o ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Bărbatul va fi dus la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Infracţiuni cu carduri de credit în Utah

Biroul Federal de Investigații (FBI) din SUA a anunţat, luna aceasta, prinderea unui bărbat de 37 de ani, din Cârcea. Acesta este acuzat de comiterea de infracţiuni informatice. Bărbatul a fost extrădat în SUA printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova. A ajuns în Salt Lake City, Utah, pe 7 noiembrie, urmând să fie judecat.

Potrivit FBI, în ianuarie şi februarie 2015, bărbatul de 37 de ani, împreună cu persoane neidentificate, a instalat echipamente de skimming pe cel puțin patru bancomate din statul Utah. Obiectivul a fost colectarea datelor cardurilor de credit introduse de clienţi în bancomatele respective. În acest fel, bărbatul ar fi reuşit să sustragă suma totală de aproape 190.000 de dolari. Păgubiţi ar fi 2.000 de clienți.

Ulterior, doljeanul a fost pus sub acuzare pentru folosirea unui dispozitiv de acces, fraudă bancară şi furt de identitate.

Condamnat în Italia, prins pe Aeroportul Craiova

Tot miercuri, poliţiştii de frontieră au depistat pe Aeroportul Craiova, pe sensul de intrare în România, din direcţia Belgia, un craiovean de 31 de ani. „Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Italia au solicitat arestarea acestuia, în vederea extrădării, în baza unui mandat european de arestare. Bărbatul respectiv a fost condamnat la executarea pedepsei de şase ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de omor, primirea de bunuri furate şi împotrivire la exercitarea autorităţii de un ofiţer public“, au explicat oamenii legii.

Şi suspectul de 31 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore. Şi acesta urmeazăsă fie dus la instanţă pentru confirmarea mandatului emis de autorităţile italiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS