9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBulgari prinşi cu şpagă la vamă, la Bechet

Bulgari prinşi cu şpagă la vamă, la Bechet

Procurorii doljeni au dispus reţinerea a doi cetăţeni bulgari, acuzaţi că au încercat să mituiască poliţiştii de frontieră de la Bechet. În schimbul unei şpăgi de 150 de euro, poliţiştii de frontieră ar fi trebuit să nu vadă ţigările şi alcoolul de contrabandă.

Cei doi bulgari au fost prinşi în flagrant, miercuri, de ofiţerii Serviciul Anticorupţie Dolj.
„În ziua de 20.11.2019, în jurul orei 8.30, cei doi cetăţeni bulgari s-au prezentat, cu un autovehicul, în PTF Bechet, cu destinaţia Olanda. La controlul de frontieră s-au descoperit mai multe cartușe cu ţigări şi alcool etilic de 40 de grade. Pentru a nu fi luate măsurile legale şi a nu fi confiscate bunurile, conducătorul autovehiculului le-a oferit agenţilor poliţiei de frontieră suma de 150 de euro. Aceștia au refuzat categoric oferta și au sesizat Serviciul Anticorupție Dolj. Împreună cu procurorul desemnat din cadrul PT Dolj s-a organizat activitatea de constatare a infracțiunii flagrante“, au transmis oamenii legii.

Bulgarii reţinuţi, bunurile şi maşina confiscate

Autovehiculul în care se aflau cei doi bulgari a fost percheziţionat în prezenţa reprezentanţilor Vămii Craiova. Au fost găsite 80 de cartuşe de ţigări, plus 18 litri de băuturi alcoolice. Bunurile de contrabandă au fost confiscate, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet.
După acţiunea de prindere în flagrant, cei doi bulgari au fost aduşi la Craiova.

Aici au dat declaraţii în faţa procurorului de caz. Acesta din urmă a emis pe numele unuia dintre suspecţi ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore. Cei doi bulgari sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de dare de mită.
Bărbatul reţinut va fi dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

SursaDGA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS