10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentJaf la o catedrală din Franţa

Jaf la o catedrală din Franţa

O catedrală din Franţa înscrisă în patrimoniul Unesco a fost jefuită în noaptea de duminică spre luni. Hoţii au folosit un autovehicul pe post de „berbece“ pentru a sparge uşa catedralei Sainte-Marie d’Oloron, din care au furat mai multe opere de artă şi obiecte de cult din metale preţioase.

Inclusă pe lista obiectivelor din patrimoniul Unesco de pe faimosul traseu de pelerinaj Camino de Santiago (Drumul Sfântului Iacob), lăcaşul sfânt este situat în Munţii Pirinei, la mică distanţă de oraşul Lourdes, o altă destinaţie foarte căutată de pelerini.

Hoţii, trei la număr, au purtat cagule si au abandonat maşina folosită, un Peugeot 106, după jaf. Pentru a sparge uşa veche, din lemn masiv, a catedralei, ei au fixat pe plafonul maşinii un trunchi de copac, iar gratiile de fier care protejau tezaurul catedralei le-au tăiat cu flexul.
Conform primarului localităţii Oloron, răufăcătorii „au plecat în grabă, spargând un vas şi o statuie pe care le-am găsit pe podeaua catedralei. Au luat cu ei, printre altele, toate obiectele din metale preţioase care erau la vedere“. Hoţii nu s-au atins însă de relicvele Sfântului Grato din Aosta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS