17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMedic obstretician, suspendat după ce a adus pe lume un copil fără faţă

Medic obstretician, suspendat după ce a adus pe lume un copil fără faţă


Un medic obstretician din Portugalia a fost suspendat după ce a adus pe lume un bebeluş fără chip, potrivit www.straitstimes.com.

Colegiul Medicilor din Portugalia l-a suspendat pe doctorul Artur Carvalho, suspectat de neglijenţă, după ce un bebeluş s-a născut fără faţă. Acest caz a şocat întreaga ţară.

Bebeluşul, Rodrigo, a venit pe lume pe 7 octombrie, fără nas şi ochi şi căruia îi lipseşte o parte din craniu. Malformaţiile au fost descoperite în moentul în c are a venit pe lume la o clnică din Setubal, la 40 de kilometri sud de Lisabona.

Motivarea deciziei

Colegiul Medicilor din Portugalia au votat marţi în unanimitate suspendarea dr. Artur Carvalho pentru o perioadă de şase luni.
Obstreticianul mai are alte şase plângeri, cea mai veche fiind din 2013. Consiliul a demarat o anchetă după ce părinţii bebeluşului au făcut plângere.
”Există dovezi solide de neglijenţă din partea doctorului Artur Carvalho care pot conduce la o sancţiune disciplinară”, a declarat Alexandre Valentim Lourenço, preşedintele consiliului din cadrul Colegiului Medicilor pentru regiunea de sud.
Având în vedere impactul acestui caz, care ”are repercusiuni asupra reputaţiei medicilor”, dar şi ”pentru a linişti gravidele”, această suspendare a fost necesară pentru a evalua plângerile, unele dintre acestea ”fiind foarte complexe”, a explicat el pentru televiziunea publică RTP.

Artur Caravalho a monitorizat sarcina mamei lui Rodrigo într-o clinică privată din Setubal, unde a efectuat cele trei ecografii obligatorii, fără a depista o problemă.Alertat asupra unei posibile anomalii a fătului în a şasea lună de sarcină, în timpul unei ecografii suplimentare realizată la iniţiativa părinţilor, obstetricianul a oferit asigurări.
„El a explicat că, uneori, părţile fetei nu sunt vizibile” în timpul ecografiilor, „atunci când faţa copilului este lipită de burta mamei”, a declarat Joana Simao, sora mamei, la postul de televiziune TVI 24.

Rodrigo se află internat la Setubal, în secţia de pediatrie a spitalului unde s-a născut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS