24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentObligată să bea apă cu sare dacă nu scotea bani din cerşit

Obligată să bea apă cu sare dacă nu scotea bani din cerşit

Procurorii DIICOT din Craiova au anunţat arestarea unui craiovean care a obligat o minoră să practice cerşetoria în Craiova şi Roma, Italia. Dacă nu obţinea destui bani din cerşit, fata era pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare. O altă tânără a fost obligată de inculpat să se prostitueze în Anglia. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Craiova, deşi victima era însărcinată în luna a şaptea.

Trafic de minori, lovire și alte violențe și trafic de persoane. Acestea sunt infracţiunile reţinute de procurorii DIICOT într-un dosar în care este cercetat un craiovean de 23 de ani.

Anchetatorii susţin că problemele primei victime au început în 2014, când fata avea numai 15 ani. „În cursul anului 2014, inculpatul C.B. a recrutat, transportat și adăpostit la domiciliul său, prin constrângere, o minoră de 15 ani. Ulterior a obligat-o, prin acte de violență fizică și amenințări, să practice cerșetoria în beneficiul său material, în principal în zona centrală a orașului Craiova. Inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să câștige minim 50 lei pe zi. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că victima minoră era agresata fizic de către inculpat, pusă în genunchi și obligată să bea apă cu sare dacă nu obținea din cerșit suficienți bani”, au precizat procurorii DIICOT.

Agresată ar fi fost şi mama copilei. Femeia a fost bătută ori de câte ori încerca să ia legătura cu fiica sa. Anchetatorii mai spun că minora a încercat în mai multe rânduri să se sinucidă.

„Din acest motiv, persoana vătămată minoră a avut mai multe episoade de depresie și încercări de sinucidere prin îngurgitarea unor medicamente”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Obligată să cerşească şi în Italia

Ulterior, inculpatul a dus victima la Roma, unde a fost obligată se cerşească. Victima a reuşit să scape în iunie 2017, cu ajutorul unui cetăţean român.

„În perioada anilor 2015-2017, în mai multe rânduri, inculpatul C.B. împreună cu tatăl său, au transport-o pe victima minoră în Italia, unde au cazat-o în diferite imobile din zona orașului Roma și au obligat-o să practice cerșetoria, fiind atent supravegheată de către cei doi. În cursul lunii iunie 2017, cu ajutorul unui cetățean român care a văzut-o cerșind desculță și neîngrijită pe stradă, persoana vătămată a luat legătura cu Ambasada României care i-a eliberat un titlu de călătorie, reușind să se întoarcă în România”, au mai precizat anchetatorii.

Anul acesta, în septembrie, inculpatul s-a întâlnit întâmplător cu victima, ocazie cu care a bătut-o cu pumnii şi picioarele.

Tânără însărcinată, exploatată sexual în Craiova

Procurorii au mai reţinut că acelaşi inculpat a mai făcut o victimă. Tânăra a fost obligată să se prostitueze în Marea Britanie.
„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că sumele obținute din exploatarea sexuală a victimei erau de aproximativ 3.000 de lire pe zi. Banii au fost însuşiţi în totalitate de inculpatul C.B., care îi folosea în interes propriu, cumpărându-și haine, mâncare, dar și droguri”, au transmis procurorii.

Ulterior, inculpatul a primit interdicţie de a sta în Marea Britanie, aşa că s-a întors la Craiova. Aici a continuat chinul pentru victimă, care era şi însărcinată.
„La întoarcerea în România, deși era însărcinată în luna a șaptea, persoana vătămată a fost obligată de către inculpatul C.B. să practice în continuare prostituția într-un apartament închiriat, clienții fiind recrutați prin publicarea unor anunțuri pe diferite site-uri de publicitate”, mai susţin anchetatorii. După ce a născut, tânăra a fost trimisă să cerşească în centrul Craiovei.

Obligată să cerşească, amendată de poliţiştii locali

Procurorii DIICOT au mai reţinut că victima a fost amendată în mai multe rânduri pentru prcaticarea cerşetoriei. „Pe fondul nemulțumirii cauzate de sumele mici câștigate (200-300 lei pe zi), inculpatul a continuat agresiunile asupra persoanei vătămate. După ce aceasta a născut i-a cerut să practice cerșetoria în diferite locuri din zona centrală a orașului Craiova. A fost depistată în mai multe rânduri de Poliția Locală și amendată pentru acest lucru”, au mai precizat anchetatorii. Inculpatul a fost arestat preventiv în urmă cu o săptămână, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

SursaDIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS