17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlandezul suspect, acuzat pentru omor calificat

Olandezul suspect, acuzat pentru omor calificat

Olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmbovița este urmărit penal pentru trei infracțiuni: omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală, potrivit unor surse judiciare, citate de hotnews.ro

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dâmbovița, Camelia Matei, a declarat că o persoană a fost pusă sub urmărire penală pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală.

Potrivit unor surse judiciare, că este vorba despre cetățeanul olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmbovița.

Cetățeanul olandez se numește Johannes Visscher. Sursele spun că bărbatul și-a închis telefonul încă de sâmbătă.

Olandezul a fost lăsat să plece din țară

Cetățeanul olandez a fost lăsat să plece din țară pentru că nu era suspect, spun surse din Poliția de Frontieră. Reprezentanții Parchetului Dâmbovița susțin și ei că olandezul nu putea fi oprit pentru că la acel moment nu existau dovezi incriminatoare.

Cetățeanul olandez a ajuns în România miercuri. Fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.

Fetița a fost sugrumată cu pantalonii


Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Primarul din localitatea Gura Suții, Dinu Constantin, a spus că mașina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localității.
Probe cu ADN-ul cetățeanului olandez au fost ridicate din locuința închiriată de acesta în București și au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică.

Olandezul suspectat că a ucis-o pe fetiță a plecat sâmbătă din România.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS