5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSechestrată în Spania, salvată după ce și-a sunat fiul din România

Sechestrată în Spania, salvată după ce și-a sunat fiul din România

O femeie din Timiș sechestrată în Spania a fost salvată după câteva ore după ce și-a sunat fiul în România. Serviciul de Investigații Criminale Timiş, a fost sesizat cu privire la un caz de lipsire de libertate, comis pe teritoriul Spaniei.

Serviciul de Investigații Criminale, au înregistrat o sesizare referitoare la un caz de lipsire de libertate, comis pe teritoriul Spaniei. Victima, o femeie de 51 de ani, era abuzată fizic și ținută într-un apartament dintr-un sat de lângă Valencia sub supravegherea permanentă a concubinului său.

Telefonul si site-ul de solicializare al persoanei vătămate erau controlate de către autor care posta periodic fotografii pentru transmiterea unei stări de bine a celor doi. Reușind să aiba acces la telefon, în data de 27 august., victima a expediat mai multe mesaje fiului său, povestindu-i situația reală si rugându-l să se adreseze autorităților din România.

Cooperarea poliţiştilor a salvat-o

Serviciul de Investigații Criminale Timiș cu sprijinul Centrulului de Cooperare Polițienească Internațională, a Biroului Atasatului de Afaceri Interne din Spania si a Gardei Civile din Spania în aceeași zi au localizat persoana vatamată, aceasta fiind gasită împreună cu bănuitul, în vârstă de 36 de ani.

Bănuitul a fost retinut pe teritoriul Spaniei, fiind obținut împotriva acestuia și un ordin de restricție.
Într-un comunicat, IPJ Timiș spune că victima e o femeie de 51 de ani din județ, care a fost sechestrată în Spania chiar de către iubitul ei, cu 15 ani mai tânăr. Ea a fost abuzată și ținută captivă într-un apartament dintr-o localitate de lângă Valencia, în care era permanent supravegheată de tânărul de 36 de ani.

Pe 16 august, o altă româncă sechestrată în Spania a fost eliberată la doar 6 ore după ce a alertat rudele. Tânăra de 26 de ani a fost salvată într-o operațiune a Guardia Civil într-un apartament din Monzon, în provincia Huesca, potrivit Gazetei de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS