9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDr. Riza cheamă din nou în judecată Spitalul de Urgenţă

Dr. Riza cheamă din nou în judecată Spitalul de Urgenţă

Concediat de două ori de la Secţia de Urologie a Spitalului de Urgenţă Craiova, dr. Mugur Riza a dat din nou în judecată unitatea medicală. Primul proces a fost câştigat de medicul Riza în primăvara acestui an, însă în iunie a fost concediat din nou. Rămâne de văzut dacă, şi de data acesta, dr. Riza va fi reangajat pe acelaşi post.

Gazeta de Sud a prezentat, în ultima perioadă, mai multe incidente în care a fost implicat dr. Mugur Liviu Riza, care a şi fost amendat în mai multe rânduri de poliţişti pentru provocare de scandal.

În final, la începutul lunii octombrie 2018, conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a hotărât să se „despartă“ de dr. Mugur Riza, aşa că a emis deciziile de concediere nr. 1832 şi 1833.
Cele două decizii de concediere au fost contestate de dr. Riza la Tribunalul Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 27 februarie. Judecătorii doljeni i-au admis acţiunea şi au dispus angajarea dr. Riza pe acelaşi post, plus plata salariilor până la reangajare. 

Pe scurt, instanţa a reţinut că unitatea medicală nu a reuşit să dovedească faptul că a trimis medicului Riza, prin curier rapid, o convocare la cercetarea disciplinară, dar şi că a notat eronat blocul nr. B5 în loc de… b5. 

A doua concediere

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de juriştii Spitalului de Urgenţă Craiova. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 29 mai. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins ca nefondat apelul formulat de unitatea medicală. Pe 1 martie, doctorul Riza a fost reangajat la unitatea medicală.

Nu a reuşit să stea decât trei luni, pentru că, la începutul lunii iunie, a fost concediat din nou.
Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină a spitalului, în urma nenumăratelor sesizări ale colectivului Clinicii de Urologie cu privire la comportamentul „agresiv“ al acestuia. 
De altfel, la sfârşitul lunii mai, polițiștii craioveni l-au amendat pe dr. Riza cu 1.000 de lei pentru proferare de injurii. În plus, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru lovire. Asta după ce un alt medic a depus o plângere în acest sens.

„Mă duc în vacanţă iar pe banii lor pe urmă, nici o problemă“

După a doua decizie de concediere, dr. Riza a explicat că va contesta decizia spitalului. Şi va avea câştig de cauză.
„Am citit cele 11 pagini aberante, care nu sunt altceva decât aceleaşi defăimări şi acuze. Vezi Doamne, eu muşcat, zgâriat, scuipat, bătut, omorât la ei, prostii, în diferite zile, începând cu 1 martie, când am fost, prin decizia tribunalului, reîncadrat fiindcă s-a dovedit că au vicii de procedură şi, la fel, nici pe fond nu aveau dreptate (…). Justiţia le va da în cap până îşi bagă minţile în cap, dacă le-or băga. Mă duc în vacanţă iar pe banii lor pe urmă, nici o problemă. De alaltăieri a început vara. Ce să fac, să muncesc pe căldură, pe bani puţini? Mai bine mă distrez la Dunăre sau la mare, pe bani mai mulţi“, declara în iunie dr. Riza.

Zis şi făcut! La începutul lunii iulie, medicul Riza a chemat din nou în judecată unitatea medicală. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care nu a stabilit încă primul termen de judecată.

Proces pierdut

La începutul lunii mai, acelaşi dr. Riza a dat din nou în judecată Spitalul de Urgenţă Craiova. Medicul a contestat, fără succes însă, faptul că unitatea medicală i-a respins candidatura la examenul pentru postul de director medical. Până la acestă dată, hotărârea instanţei nu a fost atacată cu recurs de reclamant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS