10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puțin 53 de copii au murit după ce au mâncat fructe de litchi

Cel puțin 53 de copii au murit după ce au mâncat fructe de litchi

Cel puţin 53 de copii au murit după ce au mâncat fructe de litchi. Totul s-a întâmplat în India, în ultimele zece zile. Copiii au ajuns la spital cu convulsii şi febră de peste 40 de grade, scrie digi24. Ei au fost diagnosticaţi cu encefalită acută. Această afecţiune ar fi fost provocată de o substantă care se găseşte în fructele de litchi.

Numit şi pruna chinezească, acest fruct este toxic dacă nu este suficient de copt. Devine roxic şi atunci când este consumat în exces, pe stomacul gol sau de persoane subnutrite. De asemenea, sâmburele fructului de litchi nu trebuie să fie consumat pentru că este otrăvitor.

De obicei, fructele de litchi oferă multe beneficii

Fructele de litchi sunt foarte sănătoase și oferă o mulțime de beneficii, dacă sunt consumate cum trebuie. Litchi are o mare concentraţie de vitamina C. El conţine şi alte vitamine în concentraţie mai mică (B6, B1, B2, B3, B9). Pulpa fructului mai conţine calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, fibre alimentare şi zahăr, potrivit USDA Nutrient Database.

Cercetările moderne confirmă utilizarea tradiţională a fructului în diferite afecţiuni. În medicina tradiţională, litchi a fost utilizat de numeroase culturi în tratarea bolilor precum diabet, tuse, flatulenţă, hernie, obezitate.

Litchi este bogat în fibre şi conţine flavonoide şi antioxidanţi. El protejează organismul de infecţii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi protejează pielea de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS