5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalVolei (m) / SCMU Craiova a jucat eroic cu Steaua și merge în marea finală din Cupa României

Volei (m) / SCMU Craiova a jucat eroic cu Steaua și merge în marea finală din Cupa României

SCMU Craiova și Steaua București au oferit un adevărat regal voleibalistic în prima semifinală din Cupa României, dar doar oltenii au avut câștig de cauză la final. Alb-albaștrii au jucat la un nivel fantastic și au răpus liderul din Divizia A1 cu scorul de 3-2 (25-22, 20-25, 25-22, 23-25, 17-15), calificându-se, astfel, într-o nouă finală de Cupă.

Și-au împărțit primele seturi

Primul set a fost, așa cum era de așteptat, extrem de echilibrat, iar cele două echipe au demonstrat că au gânduri mari pentru acest duel. S-a mers din aproape în aproape o bună perioadă de joc, până când oltenii au preluat conducerea și nu au mai cedat inițiativa. Spre surprinderea liderului din Divizia A1, craiovenii s-au ridicat la un nivel foarte bun și au opus rezistență cu brio, pentru ca la finalul setului să se afle în avantaj, scor 25-22.

Și actul secund a debutat tot sub forma echilibrului, dar imediat Steaua a a trecut la conducere pe baza unor greșeli în tabăra olteană. Dan Pascu le-a cerut imediat elevilor săi să aibă mai mult tupeu în joc, iar acest lucru s-a și întâmplat. Lică, Lupu și Călin au punctat consecutiv, iar scorul s-a strâns din nou. Chiar dacă erau pe fondul unui joc descendent, roș-albaștrii au revenit imediat în joc și s-au desprins, de această dată decisiv. Cele trei-patru puncte avans luate la jumătatea actului au fost suficiente pentru a se menține în avantaj până la final (25-20).

Tensiune până la final, Lică eroul oltean

Cel de-al treilea set nu a început deloc bine pentru SCMU, care s-a văzut condusă cu 6-3. În acel moment a venit și timeout-ul lui Dan Pascu, după care a urmat revenirea. Craiova a adunat ușor punct cu punct și a restabilit egalitatea. Mai mult de atât, alb-albaștrii au trecut și în față, iar la 17-14 a venit un moment de respiro în tabăra bucureșteană. Cu o motivație ne nedescris și o ambiție ieșită din comun, craiovenii au continuat să domine ostilitățile și să treacă din nou în avanataj pe tabelă după 25-22.

Actul al patrulea a fost din nou unul ceva mai slab făcut de olteni, iar steliștii au profitat din plin. Bucureștenii au jucat cu mai multă ambiție, iar pe final au reușit să restabilească egalitatea și să trimită meciul într-un set decisiv.

La 2-2 a urmat un ultim act pe viață și pe moarte, în care ambele echipe au evoluat la capacitate maximă și au dat totul pentru fiecare punct. Au fost răsturnări de scor, puncte spectaculoase, dar, în special, multe emoții și tensiune. Craiova a avut două mingi de meci la scorul de 14-12, dar Steaua a restabilit egalitatea și a prelungit suspansul. În prelungiri, SCMU s-a aflat mereu în față, iar la 16-15 căpitanul „veteran“ Laurențiu Lică a făcut un blocaj de zile mari, care a propulsat-o pe Craiova în marea finală a Cupei României.

SCMU Craiova va juca în marea finală duminică, de la ora 17.00, cu învingătoarea partidei dintre Arcada Galați și Dinamo.

Citește și: Handbal / Flori Stanciu: „Împreună cu suporterii încercăm să obținem un rezultat mare“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS