5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (f) / SCMU Craiova se deplasează la Piteşti cu gândul la cele trei puncte

Volei (f) / SCMU Craiova se deplasează la Piteşti cu gândul la cele trei puncte

Echipa feminină de volei SCMU Craiova se pregăteşte de ultimul joc oficial al anului, în deplasare, la Piteşti. Meciul care va conta pentru etapa a 10-a din Divizia A1 se va disputa miercuri, de la ora 18.30, în Trivale, iar oltencele au gânduri legate de această dispută.

Cu două victorii obţinute în primele nouă runde, SCMU Craiova se regăseşte pe poziţia a 8-a în clasament, cu 8 puncte şi la patru lungimi în spatele formaţiei CSM Bucureşti. Chiar dacă trupa lui Măcicăşan a cedat de şapte ori până în prezent, în multe partide jocul a fost unul consistent şi doar norocul a lipsit, în special în disputele cu Târgovişte, CSM Bucureşti, Lugoj şi Dinamo. De această dată, urmează un joc la Piteşti împotriva unei echipe mai modeste, care încearcă, totuşi, să producă un joc bun. Craiovencele pornesc drept favorite şi şi-au propus victoria de trei puncte miercuri seară.

Zlotea: „Se poate şi trebuie să câştigăm de trei puncte!“

Team-managerul Craiovei, Lucian Zlotea, a vorbit pentru GdS despre importanţa partidei cu Piteşti, ultima a anului. Acesta a mărturisit că echipa sa este montată şi că s-au deplasat în Trivale pentru a bifa o victorie de trei puncte.

„Este un meci foarte important, pentru că ne luptăm şi cu Piteştiul la play-off. Dacă am reuşi să câştigăm de trei puncte, ceea ce şi urmărim şi ne dorim, s-ar crea un avantaj destul de mare pentru noi înainte de retur. Se poate şi trebuie să câştigăm de trei puncte, ăsta este unicul nostru gând. Fetele trebuie să fie motivate chiar dacă este perioada sărbătorilor. Am tot discutat pe tema asta şi cred că şi ele conştientizează importanţa acestui meci. Practic ori vom fi la cinci puncte de Piteşti, ori vin ei în faţa noastră. Cu o victorie miercuri, ne asigurăm cât de cât prezenţa în play-off, dar vrem şi mai sus, cel puţin peste CSM Bucureşti.

În retur ar trebui să câştigăm toate meciurile cu echipele de sub noi, să nu mai păţim cum am păţit-o la CSM acasă. De asemenea, poate mai luăm câteva puncte de ici-colo, aşa cum puteam obţine şi în tur cu Lugoj, Târgovişte, Dinamo. Doar aşa putem urca mai sus, să depăşim alte formaţii. Antrenamentele le vom relua încă de la începutul anului, pentru că la jumătatea lunii ianuarie deja se reiau meciurile oficiale“, a spus Lucian Zlotea, pentru GdS.

Măcicăşan: „Vom trage şi pentru a termina peste CSM Bucureşti!“

Antrenorul Marius Măcicăşan a menţionat că nu se mulţumeşte doar cu prezenţa în play-off, ci îşi doreşte să încheie şi peste CSM Bucureşti, mai ales că meciul din retur se va disputa în Bănie.

„O victorie de trei puncte ne duce tot în spatele CSM-ului, dar ne desprinde puţin de Piteşti, ceea ce ne ajută să pregătim aşa cum trebuie returul, practic vom ştii exact ce avem de făcut pentru îndeplinirea obiectivului. De Crăciun nu le-am băgat în antrenamente pe fete, dar am reuşit să le ţin focusate prin informaţiile pe care le-am oferit zi de zi. Clar este că nu ne mulţumim doar cu prezenţa în primele opt, ci vom trage şi pentru a termina peste CSM Bucureşti. Atuul nostru este că vom juca şi cu CSM-ul şi cu Piteşti acasă în retur şi mizez clar pe victorii. De asemenea, victorii de trei puncte îmi doresc şi în disputele cu Bacău, Cluj şi sper să facem meciuri bune şi contra echipelor tari. În data de trei deja vom avea primul antrenament din 2023, deci trecem la treabă“, a completat antrenorul Marius Măcicăşan.

Citeşte şi: Victor Hănescu, despre cazul Simonei Halep: „Cineva a vrut să-i facă rău!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS