18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei / SCMU Craiova se pune pe treabă înaintea startului de sezon

Volei / SCMU Craiova se pune pe treabă înaintea startului de sezon

SCMU Craiova se pregăteşte de startul campionatului Diviziei A1, care va avea loc la începutul lunii octombrie. Până atunci, formaţia pregătită de Dan Pascu nu va avea timp de respiro, pentru că programul este unul mai mult decât încărcat: două turnee amicale, unul în exterior, altul în Bănie, precum şi turneul Supercupei României, care, din acest sezon, va avea un format inedit.

Gruparea din Bănie va participa, în perioada 9-11 septembrie, la un prim turneu de pregătire, care va avea loc în Macedonia. Voleibaliștii de la SCMU se află în efectiv complet și şi se vor duela cu formaţii importante din Muntenegru, Serbia şi Macedonia. Echipele participante sunt OK Budva (campioana Muntenegrului), SPD Mok Radniki DOO – Kragujeva (ocupanta locului 4 din Serbia) și OK Strumica Nikob (gazda turneului și campioana Macedoniei de Nord).

Va urma, în perioada 15-17 septembrie, în Polivalenta din Bănie, un turneu alături de Steaua, Zalău şi Cluj. Apoi, pe 26 şi 27 septembrie vom participa la Supercupa României, la Constanţa, o competiţie care şi-a schimbat formatul. Vor mai participa Galaţi, campioana şi deţinătoarea Cupei, Dinamo şi Steaua. În data de 8 octombrie SCMU Craiova va debuta în Divizia A1 cu Constanţa, pe teren propriu.

Dan Pascu: „Totul pare a fi în regulă“

Contactat de GdS, antrenorul formaţiei alb-albastre, Dan Pascu, ne-a vorbit despre cât de complicat a fost să creioneze lotul de anul acesta. Totodată, acesta este convins că va mai dura puţin timp până ce echipa va prinde contur cu adevărat.

„Lotul l-am făcut foarte greu, pentru că anul acesta au fost puţini jucători pe piaţa transferurilor, iar preţurile au crescut. Am jucători buni, cu experienţă, care la antrenamente trag de ei şi sunt foarte motivaţi. Din punct de vedere al abilităţilor la antrenament, totul pare a fi în regulă, dar vom vedea la ce nivel ne aflăm după turneele amicale. Sunt mulţumit de calităţile lor, dar rămâne de văzut şi cum se mişcă. Va dura ceva mai mult până vom deveni, într-adevăr, o echipă, până ne vom închega. Şi în anii precedenţi am prins consistenţă după câteva etape, chiar spre finalul turului, iar acelaşi lucru se va întâmpla şi anul acesta. Atâta timp cât ai cinci sau şase jucători în lot, nu ai cum să nu o iei de la capăt cu totul“, a declarat Dan Pascu.

Programul meciurilor din Macedonia (9-11 septembrie):

9 septembrie – SCMU Craiova – OK Budva
10 septembrie – SCMU Craiova – OK Strumica Nikob
11 septembrie – SCMU Craiova – SPD Mok Radniki DOO – Kragujeva

Lotul echipei SCMU Craiova: Laurențiu Lică, Andrei Georgescu, Maxson Pereira, Vinicius Santos, Filip Kovacevic, Dimitrije Pantic, Ionuț Telelu, Sergiu Diaconescu, Robert Viiber, Andrei Cârlogănescu, Robert Călin, Ștefan Lupu, Gabriel Dunăreanu, Laurențiu Marciu.

Citeşte şi: Bistrița, ceva mai bună decât SCM Craiova, chiar în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS