11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiRomânia debutează în Golden League împotriva Ucrainei, la Alexandria

România debutează în Golden League împotriva Ucrainei, la Alexandria

Naţionala feminină de volei a României va debuta în această săptămână în ediţia 2022 a competiţiei Golden League. Primele două meciuri ale tricolorelor vor avea loc marţi şi miercuri (de la ora 17:00), la Alexandria, contra Ucrainei, în Grupa C, din care mai face parte şi Ungaria. Meciurile cu Ungaria sunt programate în zilele de 28 mai (ora 19:30) la Budapesta şi de 8 iunie (ora 17:00) la Alexandria. Prima clasată se va califica la turneul final.

Înaintea debutului în competiţie, naţionala României a disputat, vineri şi sâmbătă, tot la Alexandria, două meciul amicale contra formaţiei Belgiei, echipă care va participa în acest an în Volleyball Nations League (VNL), fosta Ligă Mondială. Victoria le-a revenit de fiecare dată adversarelor cu 3-0.

„E o atmosferă foarte bună“

Selecționerul României, Guillermo Naranjo Hernandez, s-a arătat mulţumit de felul în care au decurs antrenamentele.

„Îmi place atitudinea fetelor. E o atmosferă foarte bună, fetele muncesc mult încă de la începutul cantonamentului. Sunt foarte mulţumit de cum au decurs antrenamentele. Avem o primă adversară foarte dificilă.

Ucraina ar putea veni cu echipă de bază şi, dacă aşa va fi, o să fie foarte greu, pentru că ele se cunosc, joacă de ceva timp împreună. Anul trecut, pe când antrenam Grecia, am avut cinci meciuri amicale cu ele şi a fost greu, erau foarte bune. Vor fi partide grele, dar am încredere în fete, sunt agresive, vor să joace, vor să demonstreze şi sunt încrezător că putem să producem o surpriză”, a afirmat tehnicianul spaniol, citat de Prosport.

Citeşte şi: Vâlcea nu a mai avut putere şi pentru finală! CSM București a câştigat Cupa României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS