11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVâlcea nu a mai avut putere şi pentru finală! CSM București a câştigat Cupa României

Vâlcea nu a mai avut putere şi pentru finală! CSM București a câştigat Cupa României

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, după o finală cu SCM Râmnicu Vâlcea, scor 34-26. Echipa din Capitală s-a impus pentru a cincea oară în Cupă din opt finale jucate în această competiție.

CSM a trecut sâmbătă în semifinale de Măgura Cisnădie, cu 28-23, în Sala Sporturilor din Mioveni, iar duminică a învins-o şi pe SCM Râmnicu Vâlcea.

Diferența de goluri nu a fost atât de mare încă de la început, SCM Râmnicu Vâlcea făcând o primă repriză foarte bună în fața celor de la CSM și reușind chiar să intre în avantaj la vestiare, 15-14. Primele cinci minute din repriza secundă au aparținut tot oltencelor, care s-au distanțat la trei goluri, 17-14 și 18-15. Cu un meci epuizant în semifinale, când s-a impus în fața Rapidului cu 41-39 după patru reprize de prelungire, Vâlcea s-a prăbușit. A marcat un singur gol în douăsprezece minute și a încasat unsprezece. În minutul 50, CSM București conducea cu 28-20 și la felul în care evolua jocul, a fost sigură de cucerirea trofeului.

Cristina Neagu a ieşit din nou în evidenţă

Emilie Arntzen a fost cea care a înscris ultimul gol pentru echipa din Capitală, scorul final fiind 34-26. Cristina Neagu a fost din nou cea mai bună marcatoare, ea reușind să marcheze de douăsprezece ori în partida de duminică. CSM București se mai impusese în Cupa României în 2016, 2017, 2018 și 2019. 

„Am schimbat sistemul defensiv, pentru că ele se descurcau foarte bine atunci când noi ne apăram 6-0, așa că am decis să trecem la 5-1. Cred că acesta a fost elementul care ne-a dus spre această victorie, dar și procentajul bun și cinismul pe care l-am avut în fața porții“, a spus Adi Vasile, citat de GsP.

În campionat, lucrurile sunt extrem de interesante înainte de ultimele runde. Echipa giuleșteană conduce în clasament cu 63 de puncte și mai are de jucat cu SCM Craiova (26 mai) și cu SCM Râmnicu Vâlcea (29 mai), iar CSM București e la un punct distanță și mai are de evoluat cu HC Zalău (26 mai) și cu CS Minaur Baia Mare (29 mai).

Citeşte şi: Nu am muncit degeaba! SCM Craiova a tras din greu pentru un punct cu Brăila

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS